Sorozat a famintás járólapokról 4. rész


Most az EmilCeramica Olasz gyár, Vintage Wood nevű lapját fogom bemutatni.

Sokáig ez volt a kedvencem a famintás járólapok közül. Amikor először megláttam, néhány évvel ezelőtt, első látásra beleszerettem.

Akkoriban még nem volt ekkora kínálat a famintás lapokból, és ez különbözött minden

Vintage Wood by Emil Ceramica

addig látottól. Az Emil gyár hagyományosan nagyon jó rusztikus lapokat gyárt. A famintás lapja is ezt a stílust erősíti.

Több mint 20 féle színű és felületű lapot kevernek véletlenszerűen a dobozokban. Ez a nagyon nagy szín és mintavariáció az, ami miatt úgy néz ki, mintha régi, kopott, valódi fa padlón járnánk.

Ezeket a lapokat nem szabad válogatni a lerakás során, érdemes 2-3 dobozból egyszerre dolgozni, hogy megőrizd a lapok véletlenszerűségét.

A Vintage Wood két színben, és kétféle méretben készül.

A 12x 60-as élvágott lapok mellett, érdekesség a hagyományos élképzésű 30×30 a famintás padlólap. Természetesen, vágott dekorok teszik teljessé a kollekciót, 15×15-ös méretben.

A régi fenyőt idéző szín mellett, egy érdekes szürke, még amiből választhatsz.

Számomra ezeknek a lapoknak sajátos hangulata van, valahogy élettel töltik meg a teret. Meleg, barátságos, otthonos légkört teremtenek. Jól illenek rusztikus környezetbe, de izgalmas ellenpontjai lehetnek egy modern, minimál stílusú enteriőrnek is.

Nagyon széles körben felhasználható lap. Mázas gres  anyaga, csúszásmentes felülete miatt, lakóházak bármely helyiségében, üzletekben, irodákban, nagy forgalmú helyeken épp úgy használható, mint teraszok burkolására.

* Frissítés 2014.10.17. Ezt a lapot sajnos már kivonták a gyártásból 🙁

 

A képek forrása:

http://emilceramica.it/scheda_prodotto.php?codice=00029


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .