Rólam

Takács Katinka lakberendező, burkolattervező

Veress Katinka lakberendező, burkolattervező

Veress Katinka vagyok, burkolattervező lakberendező, a fürdőszobák szakértője.

Építkezőknek, felújítóknak segítek megtervezni azt a fürdőszobát és kiválasztani a burkolatokat, amire mindig is vágytak.

1997–ben kezdtem csempékkel, és fürdőszoba felszereléssel foglalkozni, az ország akkori piacvezető fürdőszoba szalon hálózatánál. Ott tanultam meg, hogy csak úgy tudok, valóban segíteni, tanácsokat adni , ha tudom mi az amit árulok. Itt nagy hangsúlyt fektettek a szakmai oktatásra, és a folyamatos továbbképzésre.

Mi tagadás beleszerettem ebbe a csempés dologba. Rabul ejtettek a csodálatos dekorcsíkok, csillogó csaptelepek, zuhanycsodák. A varázslat azóta sem múlt el.

 Egy fürdőszobánál, ahogy a lakás többi részénél, a design mellett a funkció, a jól használhatóság is nagyon fontos. Hogy ebben is jó tanácsokat adhassak, tovább kellett képeznem magam.

2001.-ben, a kisebbik fiam születése előtt elvégeztem Budapesten, a Dr. Veresegyházi Oktatási Stúdióban a lakberendező szakot.

Azóta, még sok év fürdőszoba szalonokban eltöltött idő után, 2008.- ban elindítottam saját vállalkozásomat.

2010. júliusában Hajdúszoboszlón nyitottam meg üzletemet.

A munkám során sok-sok kérdéssel érkeznek hozzám az emberek. Hiszen építkezni a legtöbb ember csak egyszer építkezik élete folyamán, és legfeljebb kétszer, háromszor újítja fel lakását. A fürdőszobát viszont legfeljebb egyszer. Ebben senki nem rutinos, aki nem hivatásszerűen foglalkozok vele /sokszor még azok sem /. Nem várható el senkitől, hogy mindenhez értsen.

Azért kezdtem el írni ezt a blogot, hogy a gyakran előforduló kérdésekre, problémákra mindenki számára érthető hozzáférhető szakmai válaszokat adjak.

2015-bem megjelent a könyvem, “Csempe a padlón” címmel. Ebbe az e-bookba szedtem össze minden olyan információt, amit a járólap vásárláshoz, választáshoz tudni kell. A könyv megvásárolható ITT.

Webáruházunk teszi lehetővé, hogy az ország bármely részén élők is hozzájussanak a legszebb csempékhez. A csempehegyek webáruházat megtalálod a névre kattintva.

A 3D fürdőszoba tervezési szolgáltatás ugyancsak lehetővé teszi mindenkinek, bárhol él, hogy a lehető legjobb és legszebb fürdőszobát tervezzem meg neki. A szolgáltatás részleteiről ITT tájékozódhatsz.

Az írásaimhoz az ihletet a sok éves gyakorlat biztosítja amit fürdőszoba szaküzletekben töltöttem, az ügyfelek akiknek segíthettem, akikkel napi kapcsoltban vagyok ma is.

Fordulj hozzám bizalommal az elérhetőségeinken!

info@lakinta.hu

20 3947831

 

29 comments for “Rólam

 1. Okszána
  2011. március 28. hétfő at 10:52

  Kedves Katinka!

  Szeretném kérdezni, hogy neten keresztül is lehet tanácsot, ötletet kérni?

  Köszönöm előre is válaszod!

  Üdvözlettel:
  Okszána

  • Takács Katinka
   2011. március 28. hétfő at 11:19

   Kedves Okszána!

   Természetesen itt is kérdezhetsz bátran, ha tudok szívesen segítek!

   Várom a kérdéseidet!

   Üdvözlettel:
   Takács Katinka

 2. 2011. november 11. péntek at 16:16

  Szia
  Szeretnék gratulálni a részletes és szakmailag tökéletes bemutatáshoz az EKO illetve ARTEAK családokat illetően.
  Üdvözlettel
  Szász Károly

  • Takács Katinka
   2011. november 11. péntek at 16:28

   Szia!
   Nagyon szépen köszönöm, ez tőled különösen jól esik!
   Remélem, más érdekeset is találtál az oldalon!
   Üdvözlettel:
   Takács Katinka

 3. Varsányi Gergely
  2012. március 15. csütörtök at 21:26

  Kedves Katinka!

  A következő kérdésben szeretném a segítségedet kérni:

  Lehet-e padlófűtés esetén már meglévő csempére rakni az újonnan választott csemperéteget?
  Milyen előnyei, hátrányai lehetnek ennek?

  Válaszodat előre is köszönöm!

  Gergő

  • Takács Katinka
   2012. március 15. csütörtök at 22:07

   Kedves Gergő!
   A rövid válaszom: igen lehet!
   Persze nem ennyire egyszerű. A csempe-csempére burkolásnál, nagyon fontos a már meglévő burkolat állapota. Fontos, hogy ne kopogjon fel, stabilan, masszívan álljon a helyén, csak akkor lehet rá következő réteget ragasztani.
   Előnye, hogy megspórolsz egy munkafolyamatot, a meglévő burkolat felszedését. Ez nem kis költség önmagában sem,ráadásul egy bontás utáni állapotot soha nem lehet teljesen kiszámítani. Úgy értem, hogy előfordulhat, hogy a ragasztóval együtt jön az aljzatbeton is, és komoly aljzatkiegyenlítésre extrém esetben akár újra aljzatolásra is szükség lehet. Ezt nem lehet teljes biztonsággal előre megjósolni. Arról nem is beszélve, hogy a bontás során esetleg a fűtéscsövek is megsérülhetnek, ami megint nem kis költség, a bosszúságról nem is beszélve.
   Ha a meglévő burkolat megfelelő minőségű a ráragasztáshoz akkor sokkal egyszerűbb és olcsóbb ezt választani.
   Hátránya, ha rosszul méred fel a meglévő burkolat állapotát,akkor a 2 réteg együtt fog feljönni. A megemelkedett padlószint miatt gondok lehetnek az ajtókkal, amiknek az alját valószínűleg le kell vágni. A szomszédos helyiségekhez képest is emelkedik a szint, így nagyobb küszöbök alakulhatnak ki. Miután a kerámia kiváló hővezető, attól nem kell félned, hogy a fűtés hatékonysága csökken.
   Az alkalmazott ragasztót nagyon körültekintően kell kiválasztani, figyelembe véve,a lapok méretét., és a meglévő burkolat felületét. Szükség lehet egy úgynevezett tapadóhíd használatára is. Ez gy olyan réteget képez a már meglévő burkolaton, amihez jól tud tapadni a ragasztó.
   Remélem tudtam neked segíteni a döntésben! Amennyiben további kérdésed van, szívesen válaszolok.
   További szép napot kívánok!

   Takács Katinka

   • Varsányi Gergely
    2012. március 16. péntek at 21:51

    Kedves Katinka!

    Köszönöm szépen a válaszodat, nagyon sokat segítettél!:)

    Gergő

 4. KÁgnes
  2012. október 25. csütörtök at 16:57

  Kedves Katinka!

  Szeretném a segítségedet kérni.

  Nagyon kis alapterületű (1,5m * 1,5m) fürdőszobánkat szeretnénk csempézni. A méretből adódóan mindenképpen világos színű csempét választottam. 25*40 cm-es a csempe illetve a dekor mérte is. Hogyan rendezzem el őket, hogy ne szűkítse a teret és a dekornak is legyen “tere”.
  Válaszodat köszönöm!

  Ági

  • Takács Katinka
   2012. november 23. péntek at 09:56

   Kedves Ági!
   A 150×150 az valóban elég kicsi, de semmi gond! Miután ez a téma amit most felvetettél, elég sok embert érdekel, ezért írtam róla egy egész bejegyzést. Csináltam néhán ytervet is, remélem lesz benne olyan ami tetszik neked, és fel tudod használni a saját fürdőszobádhoz! A bejegyzést itt találod: https://lakinta.hu/latvanytervezes/burkolasi-tervek-nagyon-kicsi-furdoszobahoz#more-995
   A felújításhoz sok sikert és kitartást kívánok!
   További szép napot!
   Takács Katinka

 5. Dóra
  2013. május 26. vasárnap at 17:24

  Kedves Katinka!

  A 240 x 290 m-es fürdőszobánkat szeretnénk csempézni. Zalakerámia Tokyo családra esett a választásunk. Épített zuhanyzó, 100×150-es sarokkád, épített mosdópult és ytong fallal eltakarva mosó-,és szárítógép(egymás tetején elhelyezve) is helyett kap a fürdőszobánkban. Szeretném ha tágasnak tűnne a tér. Elképzelésem szerint a aljzat és a falak világos színű csempével lesznek burkolva és barna színű csempével emelnénk ki a zuhanyzót, kádat, mosdót és mosógépet takaró falat. Ebben kérem a segítségedet, mi a véleményed az elképzelésemről és ebből a csempe családból “mit lehet kihozni”?
  Válaszodat köszönöm!

  További szép napot!

  Dóra

  • Takács Katinka
   2013. június 3. hétfő at 11:41

   Kedves Dóra!
   Köszönöm a kérdésedet!
   Jó választás a Tokyo család. Szépek a lapok és az új dekorok nagyon mutatósak. Megmondom őszintén a bambuszos dekor nekem nem jön be, de ez ne befolyásoljon téged! 🙂
   Az elképzelésed alapvetően jó, szerintem. A zuhanyzóba belülre én nem szoktam javasolni a sötét csempét, mint ahogy a kád oldalára sem, praktikus okokból. A sötét lapokon sokkal jobban meglátszik a szappanlerakódás és a vízkő. A kád mögé és a mosdópult mögé nyugodtan lehet rakni a sötét színt. Ha lesz egy kis időm, csinálok majd róla néhány tervet.
   Remélem tudtam segíteni!
   További szép napot!
   Takács Katinka

 6. Kósi Edit
  2013. szeptember 24. kedd at 13:39

  Kedves Katinka! Teljes fürdőszoba felújítás előtt állunk. Jelenleg 159x 154 cm a mérete. Szeretnénk egy zuhanyfülkét a jobb hátsó sarokba, de nem tudom eldönteni, hogy csak egy szimpla üvegfal legyen( nyitott zuhany) , vagy egy sarokkabin? ( 80×80 vagy 90×90?) A zuhany mellett bal oldalon mosógép, szárítógép egymás tetején lenne. Cersanit Felina Green csempére gondoltunk vízszintesen rakva, a alsó részen körben egy zöld csíkkal, valahol felül vagy a nagyméretű mintás dekorral, vagy a vékony dekorral körbefuttatva. Melyiket javasolná? Esetleg tervet tudna küldeni? Előre is köszönöm! Edit

  • Takács Katinka
   2013. szeptember 25. szerda at 09:44

   Kedves Edit!
   Köszönöm a kérdésedet!

   A szimpla üvegfallal szellősebbnek, tágasabbnak tűnik a fürdőszoba mint a kabinnal. Hátránya, hogy minden bizonnyal kijön belőle a víz, habár egy fürdőszobában ez nem olyan nagy gond szerintem, de ezt önnek kell eldönteni.

   Mindenképpen a 90×90 mérete javasolom, (minimum) főleg, hogy ha jól értem nem is lesz más fürdési lehetőségetek.
   A pici tereket a túl sok dísz összenyomhatja, ezért szerintem törekedjetek az egyszerűségre.
   Felina Verde nevű csempét találtam, gondolom erre gondoltál. Talán lehetne úgy hogy a fehér lenne az alap és abban, olyan 150 cent magasságban körbefutna a vastag dekor, amit közrefogna két zöld lap. És ennyi.

   Természetesen tudok látványtervet készíteni, A Profi 3D fürdőszobatervezés az egyik szolgáltatásunk. A szolgáltatásról bővebben itt olvashatsz: https://lakinta.hu/furdoszoba-tervezes

   Remélem tudtam segíteni!

   A felújításhoz sok sikert és kitartást kívánok!

   További szép napot!
   Takács Katinka

   • Kósi Edit
    2013. szeptember 25. szerda at 12:16

    Kedves Katinka!

    Köszönöm a választ! Emésztem:)) tegnap az ön videójának segítségével terveztem egy Zalakerámiás fürdőt. Nagyon tetszik, csak nincs minden csempéjük a tervezőn. Pl. a Magic

    Üdv: Edit

    • Takács Katinka
     2013. szeptember 25. szerda at 13:06

     Kedves Edit!

     Igen, jó kis program, teljesen jól boldogulhatnak vele laikusok is. 🙂 Sajnos az adatbázis nem pont naprakész, habár a Zalakerámia védelmében elmondanám, hogy a Magic egy annyira új lap, hogy még az idei katalógusban sincs is benne.
     Reméljük hamarosan frissítik az adatbázist, addig helyettesítheted, valami hasonló csempével.
     További szép napot!

     Takács Katinka

     • Kósi Edit
      2013. szeptember 25. szerda at 13:26

      Kedves Katinka!

      Mea culpa! Megtaláltam, csak nem egymás után, mert a dekorok Magic néven futnak, a sima csempék a ” csodálatos” ZBK akármennyi néven. A színek sajnos nem adják vissza a fotókon látottakat. Azért ügyes!:)

      Köszönöm!

      Üdv: Edit

 7. Fodor Ildiko
  2015. május 15. péntek at 07:15

  Kedves Katinka,

  Egy 25 eve epult 67 nm2 csaladi haz felujitasa reszekent a futest is korszerusiteni szeretnem ami jelenleg radiatoros es ezt padlo futessel gondoltam kiegesziteni. Jelenleg 2cm-es lakozott faforgacslap szolgal padlokent ami az aljzat betonhoz van bitumenes ragasztassal es csavarral rogzitve; felvizesedest nem tapasztaltam teljesen szaraznak tunik. Ezt nem szedetnem fel hanem erre kerulne a futes csovezes.

  Szeretnem a velemenyet kerni hogy ez lehetseges-e? Ha igen, milyen merteku raepitest (szigeteles stb) javasol?. Illetve padloburkolokent olyan keramia lapot szeretnek ami hasonlo komfortot ad mint a fapadlo vagy legalabbis nem ‘ko’ hideg a tavaszi es oszi szezonban es ehhez talaltam is egy termeket ami fa Nadura padloburkolo ami fapor es asvanyi anyag keverekekent van ‘hirdetve’ a forgalmazo honlapjan viszont azt nem irtak hogy ez a keverek milyen aranyu es milyen asvanyt tartalmaz.
  Az On tapasztalata szerint ez ugyanugy felmelegethet es leadja a hot mint az asvany es valoban komfortosabb a futesi szezonon kivul? Ha mas javaslata van, nagyon szivesen vennem.

  Elore is koszonom
  Udvozlettel
  Fodor Ildiko

  • Takács Katinka
   2015. május 15. péntek at 11:33

   Kedves Ildikó!

   Köszönöm a bizalmát!
   Padlófűtések kivitelezésében nincs tapasztalatom, ebben nem tudok önnek tanácsot adni. Amihez értek, az az hogy a kész padlófűtést hogyan lehet tartós hidegburkolattal ellátni.
   Az ön által említett Fa Natura burkolatot sem ismerem, megmondom őszintén nem is hallottam még róla, sőt ahogy próbáltam rákeresni a termékre, gyakorlatilag nem találtam róla semmit.
   Nem tudom milyen lehet a termék hőátbocsájtási képessége. Ha jó akkor jó padlófűtésre, ha nem ,akkor is rá lehet rakni nyilván, csak tudomásul kell venni, hogy ha ugyan olyan meleget akar ebben a helyiségben mint más hidegburkolatú helyiségben akkor a hőveszteség miatt bizony túl kell fűteni. Gondolom a gyártónak forgalmazónak vannak erre vonatkozó hiteles adatai, amik mondjuk egy égetett kerámiához képest megmondják, ennek a terméknek a paramétereit.
   Érdemes a forgalmazótól referenciákat kérni, beszélni olyanokkal akik már használják ezt a burkolatot, és megkérdezni a tapasztalatikat. Van e alakváltozás, milyen a komfortérzete, mennyire pénztárcabarát a fűtésszámla, stb.
   A padlófűtés ideális burkolata a kerámia, vagy természetes kő. A fa, és a parafa anyagú burkolatok valamelyest szigetelnek, így rontják a fűtés hatásfokát. A famintás járólapok ezért olyan népszerűek a padlófűtés esetén. Az átmeneti időszakokban valóban kicsit hideg lehet érzésre, ez szokás kérdése. Jómagam is padlófűtéses házban élek hosszú ideje, én szeretem. Az is igaz, hogy én papucsos típus vagyok, de a gyerekek inkább mezítlábasok. Az átmeneti időszakban van hogy ők is papucsoznak egy kicsit, ez nem okoz különösebb nehézséget, szeretjük.
   Kompromisszumok nélkül nem lehet építkezni, vagy felújítani sajnos.
   Remélem tudtam segíteni!
   További szép napot!

   Takács Katinka

 8. Barbara
  2016. március 9. szerda at 14:06

  Tisztelt Takács Katinka!

  Segítségét szeretném kérni abban,hogy lila konyhabútort szeretnék és a bútor mögé szürke,vagy lila csempét szeretnék.Mi erről a véleménye melyik illene oda? Vagy ha tudna abban segíteni,hogy milyen színű csempe illene a lila konyhabútorhoz.

  Válaszát előre is köszönöm:Barbara

  • Takács Katinka
   2017. március 31. péntek at 06:33

   Kedves Barbara!

   Egy burkolóval meg kéne nézetni a fugát, hogy mit javasol. Elméletileg, ha elég nagy a hézag újra lehet fugázni alapos tisztítás, portalanítás után, de mindenképpen érdemes szakemberrel megnézetni!
   Remélem sikerül megoldani a problémát!

 9. Deme Zoltánné
  2016. április 21. csütörtök at 15:46

  Kedves Katinka! Egy meglehetősen furcsa kérdéssel fordulok Önhöz: sok radiátoros központi fűtéssel rendelkező családi házban lakunk, amelyet egy 35 KW-os kazánnal fűtünk egy éve. Jól bevált, csak otromba látvány a kazánunk az ebédlőben. Szeretnék a kazán látványán segíteni úgy, hogy becsempéznénk, hogy úgy nézzen ki, mint egy cserépkályha. A kazán 60, sőt több fokra is felmelegszik, mert nincs rajta szigetelés. A kérdésem az, vajon lehet-e burkolni fali, vagy járólapos csempével, vagy cserépkályha csempével?

  • Takács Katinka
   2016. július 13. szerda at 00:13

   Kedves Deme Zoltánné!

   Ez tényleg nem egy szokványos kérdés.
   Lakberendezőként azt kell mondanom, a kazán nem lesz attól szebb mert lecsempézik, sajnos.Én nem tenném, és még arról nem is beszéltünk, hogy lehet e. Én valahogy megpróbálnék az ebédlőből leválasztani egy részt kazánháznak, vagy esetleg valami térelválasztós paravános módszerrel takarnám el a kazánt. Nem tudok olyan ragsztóról ami fémhez ragadna, és bírn ezt a hatalmas hőingadozást. Esetleg meg lehet kérdezni a segédanyag gyártókat, ők tudnak e ajánlani valamit.
   Remélem tudtam segíteni, és találnak valami megoldást!
   További szép napot!

  • Takács Katinka
   2016. október 27. csütörtök at 10:13

   Kedves Deme Zoltánné!

   Nem vagyok benne biztos, hogy jól értem a kérdést!A fém kazán oldalára szeretne ráragasztani csempét?
   A csempe az hőálló, azzal nincs ugye probléma, a ragasztása a fémre viszont nem egyszerű szerintem. Én inkább valami szellőző burkolatot javasolnék, mondjuk valami szekrényt, perforált lemez, vagy spaletta burkolattal, ami teljesen eltakarja a kazánt és a gépészetet. Attól tartok a csempétől nem lesz szebb a kazán.

   Remélem tudtam segíteni!

 10. K Bella
  2016. július 8. péntek at 22:38

  Kedves Katinka !
  Egyelőre nem tudunk felujitani, de javitgatni muszáj, kérdéseim:

  1. Van-e mód a megkopott fehér zománcos kád felujitására ?

  2. a padlóösszefolyó rácsa rozsdás a csempe a szélein feltöredezett, a rács 15×15-ös méretű, ha veszek egy 20×20-as müanyag padlóösszefolyórácsot, be tudom helyezni, úgy, hogy flex-el körbevágom a járólapot ? (Igy eltünne a lekopott csemperész)

  3. Az erkély padlólapja látszólag nincs felfagyva, nem jött fel és nem is kopog, ennek ellenére az alatta lévő garázs ázik, talán a fugák mentek tönkre. Van-e valamilyen mód a járólap felbontása nélküli szigetelésre ? (Sajnos a ház szigetelése is sérül, ha felbontjuk)

  Előre is köszönöm szives válaszát.
  Üdv. Bella

  • Takács Katinka
   2016. július 12. kedd at 23:29

   Kedves Bella !

   Köszönöm az érdeklődését!
   Sok sok kérdést kaptam hirtelen, megpróbálok válaszolni.
   1.,
   Léteznek kádfelújító zománcfestékek, de bevallom nem értek ezekhez. Ügyfeleimtől hallom hogy próbálkoznak ilyesmivel. Az biztos hogy csak időlegesen jelent megoldást. Rá kell keresni a kádfelújításra a neten, én azt tenném.
   2., Elméletileg be tudja helyezni, de nagyon nem egyszerű, és sok meló, én biztos nem kínlódnék vele. Egyszerűen kicserélném egy ugyan akkorára, esetleg körbefugáznám, de ezt is csak akkor ha már nagyon nem bírnám nézni a felújításig. A műanyag rácsot egyébként sem ajánlom.
   3., Az a helyzet, hogy a fuga egyáltalán nem vízzáró! Azon átszivárog a víz minden esetben, kivéve az epoxi fuga persze.Az hogy a garázs ettől ázik e azt sajnos nem fogom tudni eldönteni így. ennek más oka is lehet, de a helyszín ismerete nélkül felelősen eldönteni ezt lehetetlen.Javaslom hívjanak egy szakembert, burkolót és ő a helyszínt megnézve tud ezzel kapcsolatban véleményt mondani.
   A burkolat tetejét is le lehet szigetelni, persze ha csempét akarnak, akkor arra megint rá kell burkolni, (egy újabb réteget)és ugyancsak a helyszín ismerete nélkül ezt nem lehet eldönteni, hogy kivitelezhető e.

   Sajnos ezek olyan kérdések amire a legjobban egy olyan szakember tudna válaszolni aki élőben megnézi a helyszínt. Remélem találnak ilyen szakembert és megoldódnak a problémáik!
   További szép napot!
   Takács Katinka

  • Takács Katinka
   2016. október 27. csütörtök at 07:19

   Kedves Bella!

   Köszönöm a kérdéseit! ha sürgős válaszra van szükség, kérem írjon legközelebb emailt!

   A kérdések igen összetettek.
   1,, Elméletileg a zománcozott kádat fel lehet újítani, gyakorlatilag ez ideiglenes megoldás általában, ami a kád cseréjéig megoldja a problémát. Jobb festéküzletekben kapható kárfejújító zománcfesték.

   2., A padlóösszefolyó szélét be lehet ugyan vágni, de azt a kis részt fel is kell vésni, nem egyszerű, ha nincs más lehetőség meg lehet próbálni.

   3., Az ázás okát innen biztosan nem fogom tudni kideríteni sajnos. A fugán szivárog át víz, de ha alatta jó a szigetelés azon nem lenne szabad átmennie, így több mint valószínű hogy a szigetelés sérült, nem a fuga a ludas. mindenképpen meg kell nézetnie egy szakemberrel!

   Remélem tudtam segíteni!

 11. Besenyei Jánosné
  2016. július 16. szombat at 16:07

  Kedves Katinka!
  Csak most akadtam a lapodra,sajnos. Fürdőszoba felújítás előtt állok,ami jövő hónap elején lesz esedékes.Kérdésem: mennyi idő alatt tervezel,magyarán beleférne e még nekem?
  Üdv
  Margit

  • Takács Katinka
   2016. október 27. csütörtök at 07:12

   Kedves Margit!

   A tervezési idő változó, de a bejegyzésekre nem válaszolok túl gyakran, idő hiányában. Ezért a tervezéssel kapcsolatban érdemesebb emailt írni, vagy telefonálni 🙂
   Azért remélem szép lett a fürdő!

 12. Cs. Szilvi
  2019. február 10. vasárnap at 18:14

  Kedves Katinka!

  Hálószobánkban már meglévő szalagparkettára szeretnék új burkolást tenni, ami szigetel is. A parketta jó állapotú, de a szoba alatti helységből hideg jön fel. A kutyák miatt könnyen tisztható anyagban gondolkodnék pl. újabb szalagparketta, de bármi más ötlet is érdekel, lényeg, hogy ezt ne kelljen felszedni. Válaszát előre is köszönöm!
  Szilvi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .