Uborkaszezon a csempéknél


Kifutunk az időből?

Uborkaszezon a csempéknél is van.

 

Már beszéltem róla, hogy ideális esetben a burkolás megkezdése előtt hónapokkal el kell kezdeni csempét nézni.

Időbe telhet, amíg megtalálod a számodra megfelelőt, mint színben, mint árban. Ez általában egy hosszabb folyamat, nem is érdemes elkapkodni.

Nem győzöm eleget hangsúlyozni, hogy a burkolatokat hosszú távra választod. Maga a burkolás, burkolat költsége is jelentős összeget képvisel, nem beszélve a vele járó óriási felfordulásról, kényelmetlenségről. Erre nehezen szánja rá magát az ember. Pontosabban nem szánja rá magát, amíg nem muszáj. Ezért jól meg kell fontolni, mit választasz, ha sürget az idő, csökkennek a lehetőségeid. Hiszen, a külföldről, Olaszországból, Spanyolországból rendelt lapok szállítási határideje akár 4-5 hét is lehet. Nagyon rossz érzés lehet, hogy rátaláltál álmaid csempéjére, még az ára is elfogadható, csak a burkoló 2 hét múlva ér rá a csempe meg nem jön meg addigra. Én mondjuk, megvárnám, még akkor is, ha az egész felújítást el kell miatta halasztanom. Mi az a néhány hét késlekedés ahhoz a 10 -15 évhez képest, ameddig nézni fogom a most választott burkolatot.

Írásom aktualitását az adja, hogy rohamosan közeledünk az Augusztushoz. Augusztusban pedig az Olasz és Spanyol gyárak zárva vannak. Na ez nem egészen igaz, a legtöbb gyár csak 1- 2 hétre zár be. Persze még véletlenül sem egy időben, ezért ebben az időszakban nem lehet egész kamionokat összeállítani. Tehát ilyenkor a teljes Spanyol, Olasz csempeszállítás szünetel. Ezért előfordulhat, hogy ha most rendelsz csempét, akkor azt csak Szeptember közepére tudják neked szállítani.

Ez az „idő” kérdés felújításoknál inkább szokott gondot okozni, hiszen ilyenkor ott lakik az ember ahol „építkezik”. Testközelből tapasztalja meg a burkolók csempevágójának zaját, a ragasztókeverés porát, a koszos cipők nyomainak véget nem érő hosszát, a keletkező szeméthegyek megállíthatatlan folyamát.

Az én javaslatom, hogy ha megteheted, a felújítás idejére költözz el. Persze csak a saját lelki nyugalmad érdekében. Ha nem teheted meg, hogy elköltözz, akkor lebegjen a szemed előtt a cél, és az elkészült munkával járó öröm. Ez talán segít átvészelni a megszüntethetetlennek tűnő romhalmaz láttán rád törő pánikot.

Fel a fejjel, a végeredmény kárpótol mindenért!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .