Az ördög a részletekben rejlik.


 

Képzeld el, hogy meglátsz egy gyönyörű nőt szépen kifestve, csinos ruhában, tökéletes frizurával. Szép látvány. Közelebb mész, kezet fogsz vele, és ekkor meglátod, hogy a körmei tövig le vannak rágva.

Kiábrándító.

Részletkérdés?

Igen.

Egy ilyen apró részlet el tudja rontani az összképet. Lerombolja a tökéletesség illúzióját.

Emac Novocanto élvédő

Arra gondolsz, milyen kár, hogy csak erre az apróságra nem figyelt, milyen jó lett volna, ha az is rendben van. Később már nem a ruhájára fogsz emlékezni, bármilyen szép is volt, csak a ronda körmeire.

Ez, szerintem az élet minden területén így van. A részletekben rejlik az a plusz, ami megkülönbözteti a jót a nagyon jótól, az igényest az átlagostól.

Természetesen a burkolatoknál is így van.

Ilyen apróságok például az élvédők, vagy a lábazatok.

Most az élvédőkről ejtek pár szót.

Élvédőket akkor használunk, amikor a csempék vagy padlólapok festetlen, esetleg csúnya

Emac rusztikus élvédő

élét szeretnénk eltakarni, amikor az egyébként látszana. Például különböző sarkok, párkányok, élek, lépcsők burkolásakor.

Anyagát tekintve vannak műanyag, és fém élvédők. Formájukat tekintve pedig, íves és L alakú élvédőket különböztetünk meg.

Léteznek még funkcionális élvédők. Például csúszásmentes lépcsőélvédől, vagy vízorros teraszlécek. Ezekről később még beszélni fogok.

Egyik korábbi írásomban /Itt/már kifejtettem, hogy nem kell mindig élvédőket használni, de ha kell akkor most egy új lehetőség áll előtted.

Megkezdtük az Emac élvédők forgalmazását. Eddig gondot okozott a rusztikus lapokhoz

Emac novolistel,szögletes élvédő

élvédőt választani.A fényes műanyag, stílusában nem illik hozzá, a fémről nem is beszélve.  Az Emac gyár szinte minden élzárási problémádat képes megoldani nagyon igényes módon. Széles választékban kínál rusztikus, igényes megjelenésű élvédőket amiket kül és beltérben is használhatsz. Anyagát tekintve növényi rost,és műgyanta keverékéből készülnek. Így rugalmasak, és fagyállóak, nem mellesleg nagyon szépek, jól illeszkednek a rusztikus, vagy famintás lapokhoz, a kőszerű, modern, matt felületű burkolatokhoz.

Változatlanul azt mondom, nem kell mindig élvédő. Van hogy, nem baj ha látszanak az élek, például az anyagában színezett gress lapoknál. Van amikor a legjobb és legigényesebb megoldás ha összecsiszolják a lapok élét. De van olyan is, hogy az élvédő a legjobb megoldás. Például, ha lépcsők, járó felületek éleinek burkolásáról van szó. Vagy olyan mázas lapokról, amik túl kemények a csiszoláshoz, viszont nagy a színkülönbség a máz és az alap színe között, ezért csúnya a látszó éle.

A lépcsők burkolása, élvédése, na az talán megérne egy külön cikket is, tehát holnap itt folytatom.

Bővebben az Emac élvédőkről itt.


 

 

 

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .