Sorozat a famintás járólapokról 7. – Marazzi TreverkHome


A Marazzi egyik tavalyi újdonságát mutatom meg neked, a TreverkHome lapcsaládot. Ez a lap óriási! Szó szerint, de előbb had ejtsek néhány szót a gyártóról.

A Marazzi az egyik legnagyobb csempegyártó cégcsoport feje. Van olasz, és spanyol Marazzi, és ehhez a cégcsoporthoz tartozik a Ragno gyár is. Hazánkban nagyon sok népszerű termékük van jelen a piacon.

Az egyik ilyen, az olasz Marazzi TreverkHome járólap kollekció. A Treverk lapcsalád már korábban is létezett, ezt szerették volna továbbfejleszteni. Szerintem az eredeti Treverk-hez nem sok köze lett, de én nem bánom. Amiben hasonlít, az a nem éppen apró méret, hiszen ezek a lapok mind 120 centi hosszúak! Igen, jól hallottad,…. izé olvastad, 120 centiméteres lapokról beszélünk. A lapoknak a felülete és a mintája is a természetes fa erezetes mintáját utánozza. A kissé kopottas természetes fapadlók hangulatát idézi a TreverkHome kollekció. Ezt erősíti, a lapok tekintélyes mérete is. Különlegességnek számít, a 30×120-as méret. A 20×120, és a 15×120 lapméretet láttunk már máskor is, habár ezek is gyönyörűek, de a 30×120, na, nekem az nagyon bejön. A kész burkolat teljesen a svédpadlóra hajaz. Ezt a hatást erősíti, hogy a ,természetesen, élvágott lapokat, minimális, 2 mm vastag fugával is lehet rakni.

A Marazzi TreverkHome kollekció eredetileg 4 színből állt, de az őszi Cersai után kihoztak még 2 színt hozzá, így most összesen 6 féle szép barna színárnyalatból válogathatsz. A lapok kopásállósága Pei 4. Ez azt jelenti, hogy a lakás bármely helyiségében használható, beleértve a konyhát, és az előszobát is. Sőt, az R9-es csúszás mentessége kiválóan alkalmassá teszi teraszok burkolására is.

Nagyon izgalmasnak találom a méretek kombinálását. Ezt egyébként is szeretem, de a famintásoknál különösen jól mutat. Ilyenkor az egymást követő sorokban különböző méretű lapokat használunk, természetesen mintegy 10-20 % eltolásban.

A feles eltolás az ilyen hosszú lapoknál szigorúan tilos, hiszen bármennyire is kitűnő minőségű termékről beszélünk, ebben a méretben biztosan van egy kis hajlása a lapnak. Úgy mondjuk, van egy kis „hasa”. Ezt a feles eltolás nagyon kihozná, nem szerencsés.

Szóval a Treverkhome lapok, nagyon szépek, jó rájuk nézni és a hangulat, amit teremtenek, igazán az a meleg, kandallós, otthonos, de jó hazajönni, hangulat. Nagyon ajánlom mindenkinek, aki időtálló, minőségi, igazán fahatású lapra vágyik.

Az árakat megnézheted ITT

Képek forrása ITT


3 comments for “Sorozat a famintás járólapokról 7. – Marazzi TreverkHome

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .