Segítség, holnap jön a burkoló!


Az egyik kedvenc helyzetem. Amikor jön az ügyfél, hogy mutassak neki ilyen meg ilyen csempét, de legyen is belőle, mert holnap reggel kezdene a burkoló.

–         Akkor, jöttek időben.

–         Nem mindig mondom, de mindig gondolom.

Az ég szerelmére, kérem szépen, tessenek időben elmenni csempét választani, nem hagyjátok az utolsó pillanatra.

Az senkinek se jó.

Nem jó neked, mert a helyett, hogy több tíz gyár több tízezer termékéből választhatnál, be kell érned azzal a néhánnyal, ami éppen raktáron van, és van belőle annyi, amennyi neked kell.

Nem jó a kereskedőnek, mert bár szeretne segíteni, erősen lekorlátoztad a lehetőségeit.

És nem jó a burkolónak sem, hiszen tudja ugyan, hogy burkolnia kell, de gőze sincs hogy mit.

Saját magaddal tolsz ki a legjobban.

Nem csak az esztétikumról van szó, hogy mondjuk fényeset, szeretnél de, nincsen csak matt, vagy hogy nagy lapot, de nincsen csak kicsi, habár ez sem elhanyagolható. Főleg, ha azt vesszük, hogy kishazánkban a burkolatok cserélési ideje jóval 10 év fölött van. Tehát amit most veszel, azt fogod nézni, használni az elkövetkező 10-15 évben.

Ne kényszerből válassz!

Válassz olyat, ami tetszik, és megengedheted magadnak.

Az anyagiaknál járva.

Sokan esnek abba a hibába, hogy csak a csempe négyzetméter árát nézik, és azonnal ledrágázzák. Érdemes a teljes fürdőszoba árát nézni, nem csak az alaplapét. A drága dekorcsíkok jelentősen megdrágíthatják a költségeket egy olcsó négyzetméter árnál. Illetve egy kicsit drágábbnak tűnő alaplapból is lehet jó árban kihozni egy fürdőszobát, ha olcsó dekorok vannak hozzá, és azokat okosan rakjuk fel, jól látható helyre.

Itt is a tervezésen múlik a legtöbb.

A legjobb, ha szakember, lakberendező segítségét kéred. Az igényes csempeüzletekben ma már van tervezési segítség, és ez a legtöbbször ingyenes is, ha a fürdőszobádat tőlük rendezed be. Ha lakberendezőt bízol meg, akkor több üzletből is összeválogathatjátok, ami nektek kell. Illetve a kreatív ötleteivel akár még pénzt is spórolhatsz.

Mindenképpen hónapokkal előbb érdemes elkezdeni a nézelődést. Idő, amíg döntesz, megszületik a terv, és ha mondjuk külföldről kell rendelni a csempét, arra is, rá kell számolni 4-6 hetet is akár.

A burkolat várhatja a burkolót.


Post navigation

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .