Mire jó a tél, ha építkezel?


Mire jó a tél?

Síelésre, például. De mi nem sportfelszereléssel foglalkozunk, ezért most arról lesz szó, mire jó a tél, ha az ember építkezik, vagy felújít.

Ha építkezel:

Ha ősszel kezdted, mostanra tető alatt a ház, és vártok a jó időre. Ez kiváló alkalom a tervezésre utána járásra, válogatásra, és persze vásárlásra, ha felújítást tervezgetsz is. A legjobb ilyenkor a nyakadba venni a várost, vagy mégiscsak legjobb, ha előbb leülsz az internet elé.

Most is azt tetted gondolom, ezért vagy itt.

Először ki kell találnod mi is az amit akarsz? Milyen fürdőszoba tetszik? Milyen járólapot tudnál elképzelni? Ezt úgy derítheted ki, ha minél több képet nézel ebben a témában. A legegyszerűbb, ha kifejezetten képeket keresel, mondjuk a Google képkeresőjének a segítségével.

 

Tipp: Ne csak magyar nyelven keress, angolul sokkal nagyobb találati listában szemezgethetsz. Ha nem tudsz angolul, használd a fordítót. 

Nézd meg a szaklapok aktuális számait, mi a divat, és az egyáltalán tetszik e neked.

Azokat a képeket, amik tetszenek valamiért, mentsd el, hogy később meg tudd mutatni a párodnak, vagy te is újra megnézhesd. Ne feledd, nem egyedül fogsz lakni a házban . A legjobb, ha már a döntési folyamatban mindannyian rész vesztek. Ne keseredj el, ha nem találsz olyan fürdőszobát, ami minden téren tetszik, a végén úgyis a helyi adottságokhoz kell alkalmazkodnod. Ha az egyikben a csempe tetszik, a másikban a kád, a harmadikban meg az elrendezés, akkor ebből már csak összejön valami.

He végkép nincs elképzelésed, vagy az elrendezéssel nem boldogulsz, felkereshetsze egy lakberendezőt is. Nem kell az egész lakás berendezésével megbíznod, kérheted, hogy csak a fürdőszobánál segítsen.

Keresd meg a közeledben található szaküzleteket, fürdőszoba szalonokat, csempe mintaboltokat, tüzépeket, esetleg építkezős multikat. Nézd meg a honlapjaikat, próbálj meg tájékozódni a termékkínálatról, szállítási időkről, pluszszolgáltatásokról, például házhoz szállítás, ingyenes látványtervezés. Készíts listát, hogy hova szeretnél személyesen is ellátogatni. Szánj rá egy napot, hogy körbejárd a helyeket, amiket kinéztél. Még ne akarj vásárolni, csak nézelődj! Ne siess, ez egy hosszú távra szóló döntés, komoly befektetés, ne akarj rajta hamar túl lenni!

Légy felkészült, célirányosan keress. Ha a fényes nagy csempék tetszenek, akkor azokat nézd meg, kérj segítséget az eladóktól! Ha tudod, számold ki a szükséges mennyiségeket, már előre, de a legjobb, ha van nálad egy tervrajz, ami alapján, a legtöbb helyen örömmel segítenek kiszámolni a szükséges négyzetmétert.

Legyen nálad egy jegyzetfüzet, amiben felírod, hogy melyik üzletben mi volt az ami tetszett, ide az árakat is felírhatod, ami segít otthon költségvetést készíteni. A telefonoddal fotózd le ami tetszik, hogy otthon ismét megnézhesd. A csempéknek kádaknak, nem elég a nevét felírnod, mindig írd fel a gyártóját is, mert sok csempének van egyforma fantázia neve, a gyártó segít egyértelműen beazonosítani. Így rákereshetsz a neten, és begyűjthetsz plusz információkat, esetleg találhatsz képeket a már felrakott, leburkolt csempékről, megnézheted a gyártó honlapját.

Év végén több okból is érdemes vásárolni. Sok üzlet ilyenkor különböző akciókkal, ajándékokkal csábítja a vásárlókat. Januárban viszont nagyon sok cég árat emel, és gyakran a leltárok miatt ki se nyitnak csak a hónap közepén. Ha el akarod kerülni a rendes éves áremelést, amihez sajnos most egy 2%-os áfa emelés is párosul, akkor érdemes még Decemberben megvenned amit szeretnél. Így nagyon jelentős összegeket takaríthatsz meg, akár 10-12 %-ot is, sőtt ha engedményeket is kapsz akkor ez a megtakarítás elérheti a 20-25%-ot is! Ez már komoly pénzt jelent a költségvetésben, amit mondjuk elkölthetsz ajándék vásárlásra is!

Ne feledd, a December már nem tart sokáig!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .