Romantikus fürdőszobát szeretnél ?Nőből vagyok, tehát genetikusan romantikus. Azt hiszem. Hidd el, nem esik nehezemre a romantikus fürdőszobáról írni. Órákig tudok romantikus fürdőszoba képeket keresni a neten. Tudod, egyébként is van egy ilyen fürdőszobás, csempés becsípődésem.
Viszont, meg kell hogy mondjam, nem sűrűn jön be olyan ügyfél az ajtón, aki kifejezetten romantikus fürdőszoba csempét keres.
Miért?


A Romantika csajos, nőcis dolog. A fürdőszobákat párok építik, újítják fel. A pár egyik tagja pasi (általában:) ). A teremtés koronái rendszerint sikító frászt kapnak a romantikától. És nem csak a fürdőszobában, tapasztalataim szerint. Persze a jelenlévők mindig kivételek!
Ilyenkor kompromisszumokat kell kötni. A legszerencsésebb, ha 2 fürdőszoba van, akkor lehet eltérő stílusúra hangolni a kettőt, mondjuk, lehet egy pasis, meg egy csajos fürdő. Vagy ha az egyik fürdő mondjuk a gyerekeké, a gyerekek, (gyerek) pedig nő nemű, akkor is lehet romantikázni egy kicsit, vagy nagyon.


Romantikus hangulatot elérni nagyon sokféleképpen lehet.
Választhatsz eleve romantikus stílusú csempét, most nagyon divatosak a virágos tapétaszerű csempék. Ha ezek hangulatát felerősíted, romantikus, csipke szélű törölközőkkel, gyertyákkal, virágokkal, kiegészítőkkel a siker borítékolva.
Nálam a romantikus fürdőszoba netovábbja az oroszlánlábas kád. Egyszerűen imádom. Ez a „bútordarab” már önmagában is olyan hangulatot képes teremteni egy fürdőszobában, hogy amikor belépsz, már teljesen elvarázsol.
Agy ilyen kádhoz már a romantikus csempe sem annyira kell, elég a kád esetleg egy tükör, meg néhány apróság, és kész.


A másik lehetőség, amikor egy viszonylag semleges, vagy egyszerű csempéhez romantikus kiegészítőket, bútort, tükröt, kiegészítőket választasz.
Ez azért lehet jó megoldás, mert ha mondjuk 5-6 év múlva megunod, kicserélheted egy más stílusúra őket, és burkolás nélkül fel van újítva a fürdőszobád.


Például jó választás lehet szerintem, a fehér csempe. Tudom, nem túl népszerű, de szerintem méltánytalanul van elhanyagolva nálunk. Én szeretem a fehér csempét!
Főleg a 20×20 méretűeket, amikből van fényes, vagy matt, olcsó, és nagyon jól variálható különböző kiegészítőkkel. Új szerelmem a 10×20 –as „metrós” csempe. Tudod az a fózolt szélű, amit az Angol metrókban lehetett látni burkolatként. (Innen van a neve is nem az áruházláncról.) Ezek többféle színben léteznek, és gyakorlatilag semmilyen dekor nem kell hozzájuk, mert önmagukban is nagyon szépek. Sajátos hangulatot árasztanak.
Választhatsz kőhatású vagy márványmintás csempét is, de ha a hangsúlyos kiegészítőkkel szeretnéd megadni a fürdőszoba hangulatát, nem érdemes túl sok dekorcsempét, vagy dekorcsíkot választanod.
A kevesebb néha több.
Ötletadónak, meg persze gyönyörködni néhány kép:

 

 

 Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .