Mikor vegyem meg a csempét?


Mikor vegyem meg a csempét?

Ezt ritkán kérdezik tőlem. Mindenki úgy gondolja, hogy erre tudja a választ.

Általában rosszul tudja.

Még a legnagyobb tüzépek, vagy nagykereskedések sem tartanak minden csempét raktáron, amit bemutatnak a bemutatótermeikben, hát még a kisebb üzletek.  Szaküzletek, mintaboltok, igen kicsi raktárkészlettel dolgoznak, amit gyakori szállítással igyekeznek kompenzálni. Ez heti 1-2 alkalmat jelent.

Burkolatkiosztási terv, falnézet

A külföldről, közvetlenül a gyárból megrendelt termékeknél az átlagos szállítási idő 2-3 hét. Ez azt jelenti, hogy szezonban inkább 2, szezonon kívül, inkább 3 hét.

Ha igényes vagy, és fontos számodra a fürdőszoba illetve a burkolatok a házban akkor a csempe választás és megvásárlás egy hosszabb folyamat. Először tájékozódsz, mondjuk az interneten, aztán ellátogatsz néhány üzletbe, kiválasztod a csempét, amit a fürdőszobádban és a házadban szeretnél látni. Igen ám, de hogyan legyen felrakva, és lerakva álmaid csempéje, azt még meg is kell tervezni. Ilyen terveket csinálok én is nap mint nap.

Kis fürdőszoba burkolatkiosztási terve

A tervek alapján ki kell számolni a szükséges mennyiséget, és mehet a megrendelés.

Persze zanzásítottam megint, de azért látszik, hogy az esetek többségében ez nem annyi, mint bemenni a sarki kisboltba kenyérért, meg tejért.

Na de a döntés is hosszú távra szól, így nem ajánlatos elkapkodni.  Jót átgondolt megfontolt döntést kell hozni, hogy örömmel nézd az elkövetkező 15-20 évben a csempét és burkolatot amit most megveszel.

Ha sürget az idő, akkor szűkülnek a lehetőségek. Akkor abból kell választanod, ami éppen van, vagy nagyon rövid időn belül megérkezik.

Tetőtéri fürdőszoba látványterve

Ne tolj ki magaddal, menj el időben csempét vásárolni. A várható burkolás előtt legalább egy hónappal, vagy korábban, és így bármit is választasz, biztosan megérkezik, időben, mire kell.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .