Hol vegyek csempét?


Hol vegyek csempét?

Természetesen nálam!

Jó, tudom, hogy nem vásárolhat mindenki nálam. 🙁

De miért is nem?

Csempe mintabolt belülről

Na, a viccet félretéve. Ha csempét kell venned, akkor több      lehetőséged van. Nézzük, mik ezek:

  • Felkeresheted a multikat, különböző barkácsáruházakat.

Ezeknek van néhány előnye, és nagyon sok hátránya.Viszonylag sok terméket találhatsz egy helyen, óriási a raktárkészlet. A kiszolgálás, az viszont hagy némi kívánnivalót maga után. Ha találsz egyáltalán egy eladót, akinek lenne néhány kérdésed, hát nem állnak a helyzet magaslatán. Mondjuk nem is várható el tőlük, hiszen ezek ÖNKISZOLGÁLÓ raktáráruházak. Nincs, aki segít kiszámolni a csempét, esetleg ötleteket, segítséget nyújtana a választásban. A termékek is általában a raktárkészlet erejéig állnak rendelkezésre, megrendelésre, utánrendelésre, ritkán van lehetőség, ha mégis, akkor  ez igen hosszadalmas, és nehézkes is lehet.

Multi

HA ilyen helyen vásárolsz akkor a csempéből mindig vegyél többet, hogy biztosan elég legyen, meg még maradjon is jócskán. Hiszen ha később valamiért pótlásra lenne szükséged, szinte biztosan nem lesz, mert addigra régen elfogyott, és rendelni sem tudnak. Ha esetleg 1 dobozért pluszban be kell menned később, már el is kocsikáztad azt, amennyivel esetleg olcsóbban vásároltál.

Az árpolitika pedig estenként igencsak félrevezető. Nem titok, hogy rendszerint néhány igen kedvező akcióval csábítják be az embereket, akik ha már egyszer ott vannak minden mást is megvesznek. Csak óvatosan! A  többi termék általában már nem olyan kedvező árú, mint gondolod. Érdemes az árakról körültekintően tájékozódni!

  • Vásárolhatsz még a tüzépeken.

A legtöbb tüzép, azért elsősorban a nehéz építőanyagokkal foglalkozik, mint tégla, beton,sóder, cement, stb.

De jó néhányan megpróbálják megtartani a téglavásárlókat, és komoly bemutatótermekben nagy választékban kínálják a burkolatokat, és a fürdőszoba felszerelési cikkeket. Itt nincs akkora raktárkészlet, mint a multiknál, viszont lehetőség van a megrendelésre, utánrendelésre, ami általában gyorsan, gördülékenyen zajlik. Az eladók szakértelme egy fokkal jobb mint a multiknál. Látványtervezésre, tanácsadásra a tüzépeken igen ritkán van lehetőség, persze vannak kivételek. A személyes igényegekkel csak ritkán tudnak foglalkozni.

Egy tüzép

  • Fürdőszoba szalonok, szaküzletek, csempe mintaboltok

Ezekben az üzletekben speciálisan csak a hidegburkolatokkal, csempékkel, járólapokkal, és fürdőszoba felszerelési cikkekkel foglalkoznak. A raktárkészlet változó méretű lehet, de a megrendelésről kínál termékek száma igen magas. A megrendelés általában gyorsan és pontosan zajlik. Az eladók szakértelme általában jó, vagy igen jó. Gyakran széleskörű szolgáltatásokat kínálnak az ügyfeleiknek, mint házhoz szállítás, és számítógépes látványtervezés. Lehetőségük van a vevők egyéni igényeit is kielégíteni.

Az hogy melyiket fogod választani, nyilván sok mindentől függ. Az egyik a személyes szimpátia, és a bizalom. Szívesebben vásárolsz olyan helyről ahol jól érezted, magad, úgy érezted, hogy figyelnek rád, ahol szimpatikus az eladó. Csak arra biztatnálak, hogy vedd figyelembe a praktikus szempontokat. Például a sok utánajárást, és az autókázás mind időben mint pénzben, nem kevés, ezért érdemes egy helyről vásárolni. Ha egy másik városban néhány száz forinttal olcsóbban látsz egy csempét, mire érte mész kétszer, addigra annyiba kerül mintha helyben, vetted volna meg egy kicsit drágábban, a többivel együtt, csak éppen egy csomó időt és energiát elpazaroltál a mászkálásra. Arról nem is beszélve, ha mindent egy helyen vásárolsz esetleg plusz kedvezményeket is elérhetsz az üzletekben.

A helyi kis mintabolt 🙂

Szóval érdemes a lakóhelyeden szétnézned, és a helyi, lehetőleg kisvállalkozókat támogatnod azzal, hogy tőlük vásárolsz.

Na és mi a helyzet a webáruházakkal?

Vásárolhatok az interneten?

Persze, hogy vásárolhatsz, sőt!

Az internetes vásárlás kétségtelenül a legkényelmesebb, és  a legbiztonságosabb ,  legolcsóbb vásárlási mód.

Gondolj bele! Nincs benzin költséged, intézheted akár éjszaka is, annyi időt szánsz rá amennyit tudsz, és akkor, amikor az neked jó.

Úgy tapasztalom a szállítási költségek sok mindenkit elriasztanak, pedig szállítási költséged akkor is van, ha helyben vásárolsz.

Ja, hogy ingyen szállítanak ki?

Addig azért néhányszor el kell kocsikázni az üzletbe.

A legtöbb webáruházban is van ingyenes kiszállítás, általában értékhatárhoz kötve.

Az egyetlen hátránya a webáruházaknak, hogy a kiszemelt terméket nem tudod valójában megnézni, megtapogatni. Így választani azért nem egyszerű.

Erre is van megoldás!

Mi például úgy csináljuk, hogy a vevő kérésére a kiszemelt csempéből termékmintát küldünk postán. Ez egy körülbelül 10×10 centiméteres darab. Ezen látszik a szín és a felület, így már el lehet dönteni, hogy tényleg tetszik  e annyira, amennyire a monitoron.

Gyere, nézz szét a webáruházban: ITT

 

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .