Kis embernek kis mosdó, nagy embernek nagy mosdó


Most elárulok egy titkot. 158 cm magas vagyok, kis jóindulattal. Huh, kimondtam, izé leírtam. Én ezt már megszoktam, volt rá néhány évem, de számtalan kellemetlenségem van belőle. Mármint a magasságomból, vagyis az alacsonyságomból. Nem érem el a felső polcot a konyhában, a gardróbban, az ablakot a fürdőszobában. Fogmosáskor lábujjhegyre kell állnom, hogy bele tudjak hajolni a mosdóba.  A mi mosdónknak a magassága teljesen átlagos, 85 cm. Ez a standard mosdómagasság. A mosdószekrények is ilyen magasak, plusz-mínusz 1-2 centiméter.  A férjem 180 cm magas, neki teljesen kényelmes.Mivel a mi fürdőszobánkban csak 1 mosdó van, ezért bármelyikünkhöz is méretezzük a mosdót, a másiknak valószínűleg nem lesz ideális a magasság.

Duplamosdó méretei

Két mosdóra akkor lehet szükség, ha például reggel egyszerre indul a család dolgozni, iskolába, vagy nagy a család, és praktikus, ha egyszerre ketten is használhatják a mosdót.  Persze csak akkor lehet két mosdót, vagy dupla mosdót elhelyezni a fürdőszobában, ha van neki elég hely. A dupla mosdó minimális helyigénye 120 centiméter. Egy ember 60 centin fér el – ez egyébként a tervezés illetve a lakberendezés egyik legfontosabb alapelve. Tehát ha egy dupla mosdó keskenyebb, mint 120 centiméter, akkor nem alkalmas arra, hogy két ember egyszerre, egy időben használja

Eltérő magasságú mosdók

Ha lehetőséged van két mosdót elhelyezni, akkor megteheted, hogy eltérő magasságú mosdókat csináltatsz. Egy alacsonyabbat, és egy magasabbat, hogy mindenkinek kényelmes legyen.

Kényelmes méretű mosdó a gyerekeknek

Ha van külön fürdőszobája a gyerekeknek, az ő mosdójukat is érdemes olyan magasságba tenni, hogy az nekik legyen jó. Később, ahogy nőnek, feljebb lehet tenni, igaz ez egy kis munkával jár, hiszen a szerelvényeket is át kell szerelni. Ha számunkra kényelmes magasságban van a mosdó, talán a fogmosáshoz, és a reggeli tisztálkodáshoz is nagyobb kedvük lesz.

Képek forrása:
http://www.marmite.hu/hu/kepgaleria/vertex

http://www.ikeahackers.net/2011/07/islands-arent-just-for-kitchens.html

http://absolutelybeautifulthings.blogspot.com/2007/07/childrens-bathroom.html


2 comments for “Kis embernek kis mosdó, nagy embernek nagy mosdó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .