Mitől különleges?


Különleges fürdőszoba. Sokan vágyunk rá.
Mitől különleges egy fürdőszoba?
Gondolom mindenkinek mástól. Attól függően, hogy eddig milyen fürdőszobákat látott milyenekben járt. Ez olyan, mint egy olyan étel, amit te nem szoktál enni, ezért neked különleges, a szomszéd viszont minden héten ezt főzi, ezért neki nem az a különleges.
Különleges lehet a csempe. Talán erre gondoltok a legtöbben először.
A különleges csempe drága csempe? Lehet, de nem feltétlenül, sőt. Sokszor egy jól kitalált, megtervezett, akár szokatlan párosítással, sokkal egyedibb különlegesebb burkolatot csinálhatunk, mintha megvennénk egy nagyon drága exclusiv csempecsaládot.
Persze ez utóbbinak azért vannak előnyei. A katalógusok fotói alapján különösebb tervezés, vagy lakberendező segítsége nélkül is tökéletes burkolatot csinálhatunk, nem nagyon lehet mellé nyúlni.
Viszont ha nem elégedsz meg a gyártók által készen eléd tett megoldásokkal a lehetőségeid határtalanok. Kell hozzá egy kis bátorság és még több kreativitás, vagy egy nagyon jó lakberendező.
A különleges burkolatokról, csempe összeállításokról könyvet is tudnék, írni. (Lehet, hogy meg is teszem  ) Talán a legkézenfekvőbb lehetőség a csempék kombinálása különböző mozaikokkal, falon, padlón, dekorcsíkként, vagy szabálytalan formában. Egy különleges mozaik, bármilyen egyszerű csempével kombinálva, az eredmény a fürdőszoba amilyen biztosan nincs a szomszédban.

Különleges lehet még egy mosdótó, vagy mosdószekrénytől, ha az nem egy szokványos darab, a formája, vagy a színe miatt akár.
Egy különleges formájú, színű kád is megteszi.
Amit viszont nem ajánlok az ezeknek a keveredése. Legyen vagy az egyik, vagy a másik. Ha minden nagyon hangsúlyos, és egyedi az könnyen túl sok lehet.
A kevesebb néha több.
Sok ügy felem kérdezte már, hogy mennyire térhet el a fürdőszoba stílusa a ház többi helyiségétől. Az ideális persze, ha beleillik, de azt gondolom, ez az a helyiség ahol lehet egy kicsit garázdálkodni. Hiszen az ajtó általában be van csukva, és nem is megy be mindenki a fürdőszobádba. Ezért legyen olyan amilyet igazán szeretnél. Ha a lakásod bézs színekben játszik, de te tűzpiros fürdőszobára vágysz, rajta! Legyen neked olyanod!Képek innen, és innen

 


3 comments for “Mitől különleges?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .