Sarokkád vagy simakád?


Amikor elmész kádat venni akkor már azért van némi tapasztalatod ez ügyben. Hiszen ültél már kádban. Gondold át, hogy érezted magad.

– Nem fértél el benne, vagy talán túl nagy volt ?

– Nem is szeretsz fürdeni, csaka gyereknek kell a kád?

– Imádsz fürdeni, sokszor a pároddal kettesben?

Ha ezeket a kérdéseket megválaszolod, már közelebb vagy a megoldáshoz.

neo

Egy nagyon jó formájú sarokkád: Riho Neo

Ha az eddigi kádad túl keskeny volt akkor feltétlenül mérd meg, hogy mekkora is pontosan az a méret, aminél mindenképpen nagyobbat kell venned. Ne bízz a szemmértékben, a csili-vili szalonban sokkal nagyobbnak látod azt a kádat, ami az otthoni fürdőszobádban egészen kicsi lesz. Mérd meg, az a biztos.

A belméretet is érdemes megmérni, hiszen vannak kádak amiknek egészen széles padkája van. Hiába kecsegtető a külméret, ha nem férsz el benne.

Azt is tudnod kell, hogy mi az ami elfér a fürdőszobádban. Tudom, szinte mindenki azt gondolja, hogy az ő fürdőszobája kicsi. De egy fürdőszobában nem kell táncolni, csak fürödni kell meg mosdani. Ha van annyi hely hogy befér amit szeretnél, meg még te is elférsz akkor a fürdőszoba mérete teljesen elegendő.

Láttam már olyan 2 méterszer 2 méteres fürdőszobát aminek a nagy részét elfoglalta egy 150x 150-es sarokkád. Volt még benne egy épített mosdópult,és egy szennyes tartó. A tulajok imádják. Nagy családi fürdéseket rendeznek a gyerekekkel együtt. Kiszállni egyenként kell, de semmi gond.

Ha te is szeretsz pancsolni, esetleg, nem egyedül, akkor a sarokkád jó döntés lehet. Sarokkádakból alapvetően kétféle van:

Szimmetrikus, és aszimmetrikus.

rosa

Az egyik elgkényelmesebb, legtágasabb aszimmetrikus sarokkád: Ravak Rosa1

Mind a kétféléből létezik többféle méret. Szimmetrikus kádakból leginkább a 150×150-es vgy a 140×140-es méretet ajánlom. Ezeknél is számtalan forma közül választhatsz.

Az óriási választék miatt nincs arra lehetőség hogy minden formát élőben megnézz. El kell fogadnod, hogy a választék nagy részét csak katalógusban, vagy az internet oldalain láthatod. Számtalan katalógusból történő rendelés áll már mögöttem, és még soha nem jártam úgy hogy a vásárló ne kérte volna amit megrendelt. Ennek több oka is van.

Először is szerencsém volt! – ez nem igaz, ekkora szerencse nincs.

Az ok, az információ. Az, hogy minden esetben beszereztem minden rendelkezésre álló információt az adott termékről.Hála az internetnek ez ma már egyáltalán nem okoz gondot. A legtöbb gyártó honlapjáról letölthetőek a műszaki információkat tartalmazó beépítési útmutatók, tájékozódhatsz a garanciáról, és annak feltételeiről. Erre nem csak lehet, de kell is időt szánni. Például, a legtöbb akril kád elveszíti a garanciáját, ha a beépítés során rácsempéznek a szélére. Erről tájékozódnod kell, mert a burkolótól nem várható él, hogy tisztában legyen ezzel, viszont fel kell rá hívni a figyelmét.

Sajnos itt  meg kell említenem az építkezős, kertészkedős multik áldatlan tevékenységét a témában. Mindenkit lebeszélek a kitudja honnan beszerzett kitudja milyen gyártmányú meglehetősen olcsó kádakról és zuhanykabinokról. Csak olyan gyártó termékét érdemes vásárolni, aki elérhető lesz évek múlva is.

Szóval sarokkád. Az aszimmetrikus sarokkádak nagyon népszerűek az utóbbi néhány évben, nem véletlenül. Kisebb helyet foglalnak, mint a szimmetrikus társaik, és mégiscsak sokkal nagyobbak mint a hagyományos, normál kádak. Ma már ezekből is óriási választék áll rendelkezésedre. Vannak olyanok is amelyeket az egészen pici, /arra már én is azt mondom, hogy kicsi /panelfürdőszobákba is be lehet tenni.

avocado

Az avocado rendszer kényelmes, és helytakarékos, panelfürdőszobába lett kitalálva

Ha a hagyományos formát részesíted előnyben akkor sem egyszerű választani, hiszen számtalan méretben és belső kialakításban vásárolhatóak ezek a kádak is. Léteznek teljesen szögletes medence szerű, vagy ergonómiailag tervezett, kényelmes könyöklős belsejű változatok is. Vannak hatalmas, kétszemélyes, kismedence szerű formák is.

Vannak gyártók akik fejtámlákat, kapaszkodókat is kínálnak a kádjaikhoz.

Holnap a kádak anyagával fogok foglalkozni.

Ha kérdésed van, ne fogd vissza magad.

kád

Letisztult minimál design hagyományos formában: Riho Lusso

Kérdezz!


7 comments for “Sarokkád vagy simakád?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .