Bugyborékolós kádak.

A minap egy fórumon láttam egy kérdést:

-Tényleg jó a pezsgőfürdőkád? Mármint értelmes, hasznos dolog, vagy csak egy drága divat?

Megkísérelem körbejárni a témát, hogy eldönthesd te, mi a válasz a fenti kérdésre.

Különleges hidromasszázs kád a Wellis-től

És itt vagyunk a következő vesszőparipámnál, az információnál. Pezsgőfürdő és hidromasszázs téren nagyon nagy a zűrzavar, még a szakáruházak eladói sem rendelkeznek kellő tudással, hogy válaszolhassanak a kérdéseidre ( tisztelet a kivételnek). Leginkább az általuk árult egy két márka termékeivel vannak tisztában, már amennyi ahhoz kell, hogy eladják őket. Persze nem szeretnék álszentnek látszani, én is adok el ilyesmiket. De nem mindenáron.

2 személyes sarokkád a Wellis-től

Már látom, hogy ez is egy többnapos téma lesz.

Szóval a hidromasszázs. A mennyire én tudom ezt a dolgot a Jacuzzi fivérek találták ki, kifejezetten terápiás célból. Azaz tényleg masszírozásra szolgálnak a mai napig. Még kórházakban is alkalmazzák az ilyen gyártmányú kádakat, ahol a vízben fekve, a jól beállított speciális fúvókák, víz és levegő keverékével masszíroznak. Mivel ez valódi masszázzsal egyenértékű, nem ajánlott órákig élvezni, legfeljebb 20-30 percig.

Hangsúlyozom, hogy az eredeti Jacuzziról beszélek,( http://en.jacuzzi.eu/bath/) ugyanis hajlamosak vagyunk minden bugyborékolós kádat Jakuzzinak hívni. Csak egy betű, de micsoda különbség!

Természetesen, ma már, aki kádat gyárt az gyárt hidromasszázs kádat is. Ezeknél, a kád különböző részein elhelyezett fúvókák fújnak be vizet, vagy levegőt, vagy mindkettőt. A fúvókáknak nem szabad merőlegesen érnie a testet, hanem érintve azt elősegíthetik a vér áramlását, így frissítve fel bennünket. A levegős befújást hívják pezsgőfürdőnek is. Itt a légbuborékok felfelé szállva gyengéden tisztítják a bőrt, és kellemes érzést biztosítanak. Ezeket a kádakat a gyártók különféle felszereltséggel árulják. Az áruk ettől függően elég széles skálán mozog. A legmagasabb felszereltség általában kétféle fúvókát, elektromos vezérlést, csőszárítást, és egyre gyakrabban színterápiát is tartalmazhat. A pontos tartalomról mindig az adott gyár adott termékénél érdeklődj.

A hidromasszázs kádban ülni, lazítani, relaxálni, tényleg jó érzés. Azonban egy ilyen kád, olyan mint egy autó, folyamatos karbantartást, foglalkozást igényel. A csövekben keringő víz, vízkőlerakódást, algaképződést, különböző nem túl kellemes szagok keletkezését idézheti elő.  Ha rendszeresen használod, akkor rendszeresen, fertőtlenítős vízzel át kell járatni, mosatni a rendszert, utána tiszta vízzel, hogy a fertőtlenítőt kimossa a csövekből. Beindítani az ilyen kádakat csak akkor lehet, amikor a fúvókákat ellepi a víz, tehát víz sem kevés kell bele.

Ha huzamosabb ideig nem használjátok, akkor használat előtt is el kell játszani a fertőtlenítős dolgot, különben hajlamos, sötét gusztustalan dolog kijönni a fúvókákból.

A kádak nem megfelelő minősége is elveheti a kedvedet. Gondolj bele, nehéz nap után az alig várt pihentető fürdés közben a füledbe ordít egy nagyon hangos villanymotor ami a buborékokat “csinálja”. Hát ez minden csak nem pihenés.

Sajnos az árak általában híven jelzik az elvárható minőséget is. Ami nagyon olcsó attól nem várhatsz túl hosszú élettartalmat, de még zökkenőmentes működést sem. A hazai piac telítve van a távolkeleti gyártók, hát enyhén szólva is nem éppen csúcsminőségű termékeivel.

Mi az ami bizalmat ébreszthet egy ilyen termékkel kapcsolatban?

Ismert a gyártója.

Van rá garancia, ami általában meghosszabbítható, ha a gyártó üzemeli be a terméket /ennek általában ára van, de érdemes kérni/.

Van szervízháttere.

Kiszárítható a csőrendszere, így csökkenthető a nedvesség miatt fellépő kellemetlen szagok, illetve az algásodás esélye.

Érdemes megkérdezni az ismerősöket akiknek van hidromasszázs kádjuk, hogy mik a tapasztalataik. Nem csak az általuk választott márka megbízhatóságáról, hanem a kihasználásról. Mennyire inkább jó, hogy van egy ilyen kádjuk, vagy inkább problémának érzik a sok tennivalót ami nem éri meg azt a kis élvezetet amit alkalmanként nyújt. Ez mindenkinél más és más. Mivel súlyos százezrekről beszélünk, alaposan át kell gondolod.

Már biztos unjátok, de ismét megjegyezném, hogy ebben az esetben is fokozottan óvok mindenkit a multikban kapható nevenincs olcsó termékektől. Ha valami bajuk lesz, mert az persze lesz, akkor szinte lehetetlen alkatrészt szerezni hozzájuk, a szerviz háttér sem biztosított.

Ha úgy döntesz, hogy életed egy hidromasszázs káddal lesz kerek, akkor csak megbízható gyártó termékét válaszd.

Wellis süllyesztett design csoda

6 comments for “Bugyborékolós kádak.

 1. Bene Ágnes
  2011. február 12. szombat at 16:44

  Érdeklődni szeretnénk,hogy a Wellis fakeretes süllyesztett kádja milyen minőségű?
  Megbízható márka?
  Mi róla a visszajelzés?
  Mit lehet róla bővebben tudni?
  Előre is köszönjük.

  • Takács Katinka
   2011. február 14. hétfő at 12:35

   Kedves Ágnes!
   A Wellis cégről általában néhány dolog. Magyar cég, minden kádat itt Magyarországon szerelnek össze, de a kádak alkatrészei persze több országból érkeznek, máshonnan a kádtest, megint máshonnan a vezérlő rendszerek és a fúvókák, motorok. Ezek változnak is, nyilván attól függően, hogy honnan tudják azokat jobb árban beszerezni. Nálunk az számít Magyar terméknek ami minimum 51%-ban “Magyar”. Ennek alapján ezek a kádak is Magyarok. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy már valóban van saját gyártású kádtestjük is, ez tényleg itt készül, és nagyon jó minőségű. A cég nem új, egyébként én megbízhatónak tartom őket. Utolérhetőek, van szerviz hátterük.
   A szóban forgó kád a Nera névre hallgat. Többféle méretben és felszereltséggel kapható. Létezik akár hidromasszázs nélküli alapkád is. A képeken is jól látható fa fedlap, valójában fóliázott MDF. A kádakra alap esetben 1 év garancia van, de ha a Wellis üzemeli, illetve szereli be akkor 2 év teljes körű garancia van a termékeikre. Ez azt jelenti, hogy ha valami gond van a káddal akkor, sem a kiszállásért, sem az alkatészért nem kell fizetni, persze csak rendeltetés szerű használat mellett. A fa fedlap sérülésére sajnos nem érvényes a garancia. A beüzemelésnek a költsége a kád felszereltségétől függően változik, 37000 forinttól akár 58000 forintig.
   A Nera egyébként egy kiforrott típus, régóta gyártják, jellemzően nem szokott vele gond lenni.

   Remélem tudtam neked segíteni!
   Amennyiben további kérdésed lenne a termékkel kapcsolatban, vagy árajánlatot szeretnél rá kérni, az elérhetőségeink bármelyikén örömmel állok rendelkezésedre!
   Üdvözlettel:
   Takács Katinka

 2. Ildikó
  2014. augusztus 6. szerda at 17:51

  Szép napot. Érdeklődni szeretnék, hogy van e arra lehetőség, hogy a motor ne a kád alatt/mellett, hanem egy másik helységben legyen ami szomszédos azzal a fallal ami kád mellett van? Magyarul a sarok kád egyik oldalán lévő fal másik oldalára rakjuk a motort, hogy ne zavarjon lazulás közben a zaj? Nálunk ott van az egész ház gépészete. Köszönettel: Ildikó

  • Takács Katinka
   2014. szeptember 25. csütörtök at 06:48

   Kedves Ildikó!

   Érdekes elgondolás, elméletileg lehetséges, gyakorlatilag a kiszemelt kád gyártójától kell állásfoglalást kérnie, hogy a terméküket be lehet e így szerelni, és ebben az esetben is jól működik e. A garanciára is érdemes rákérdezni, hogy megőrzi e a kád így a garanciáját.

   Sok sikert,további szép napot!
   Takács Katinka

 3. 2017. július 10. hétfő at 13:31

  Szia !
  Azt szeretném megkérdezni hohy mennyi az áruk ezeknek a kádaknak ?

  • Veress Katinka
   2017. július 11. kedd at 17:14

   Kedves Viktória!
   Hidromasszázs kádak nagyon széles árkategóriában vásárolhatóak. Javaslom keresse fel a környékbeli kereskedőket és érdeklődjön náluk az árakról.
   Sok sikert kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .