Ingyenes látványtervező programok


Elképzelni, milyen lesz a fürdőszoba a kiválasztott csempével, na az a legnehezebb!

Legalábbis a tapasztalataim azt mutatják, hogy az emberek nagy többségének ez komoly gondot okoz. Ezt orvosolandó, ma már a legtöbb fürdőszoba szalonban, mintaboltban, készítenek számítógépes látványterveket. Jó magam is nagyon sok ilyet csinálok, egy részét megnézhetitek itt.sorenta7

Sajnos a lehetőségeink korlátozottak, csak néhány variáció elkészítésére van mód. Ez általában elég szokott lenni, de sokakban felmerül az igény, hogy szeretnének maguk is ilyen terveket készíteni. Így esetleg még több variáció közül tudod kiválasztani azt a fürdőszobát, ami igazán tetszik.

A fürdőszoba látványtervező programoknak alapvetően két fajtája van.

Vannak a gyártó-specifikus programok.

Ezeket általában valamelyik csempegyár fejleszti ki, ezért csak a saját csempéi szerepelnek benne. Csak az adott gyártó csempéit lehet betervezni vele a fürdőszobába.

Ilyen például a Zalakerámia tervező programja. Amelyet ingyen letölthetsz innen.

Ez a program kifejezetten otthoni felhasználásra készült ennek megfelelően nem éri el a profi programok színvonalát, Otthoni kísérletezéshez tökéletes.

Az oldalon segítséget is találsz a program használatához, illetve készítettem néhány videót, hogyan használd ezt a programot. Megnézheted a videókat ITT.

 

Vannak még, a nem gyártó specifikus programok.

Ezek általában „CAD” jellegű programok, amelyek leginkább építészek, ma már lakberendezők számára is készülnek. Ezek professzionális programok alapvetően nem otthoni felhasználásra készülnek. Azért bátrabbak, meg akik fogékonyak az elektronika csodái iránt kísérletezhetnek vele.

Ezek közül egy magyar fejlesztésű programot ajánlok, az Archline Interior belsőépítészeti tervező programot. Ebben bármilyen csempét fel tudsz használni a fürdőszoba burkolásához, csak egy kép szükséges hozzá a csempéről, majd megadod a tulajdonságait, (mennyire fényes, matt, sima, vagy strukturált felületű…..) és már dolgozhatsz is vele. A program 30 napos próbaverzióját ingyen letöltheted, az adataid megadása után itt:

http://archline.hu/interior/download

A programhoz nagyon jó oktató videókat is találsz itt:

http://archline.hu/page/show/459

 

Update:

Figyelmetekbe ajánlom a Tilelook látványtervező programot. Ez egy olasz fejesztésű program ami hihetetlenül széles termékválasztékkal rendelkezik, és nemcsak a burkolatok terén. Számtalan gyártótól találsz bútorokat, berendezési tárgyakat. A program kompatibilis a Sketchup programmal, így bármilyen 3D modellt be tudsz rakni a programba a 3D Warehouse-ból.

A Tilelook könnyen használható program amivel profi látványterveket lehet készíteni. Használata 30 napig ingyenes, igaz az ingyenes verzióban nem használhatsz minden funkciót.

Viszont a program havi előfizetéses rendszerben működik, így akár csak 1 hónapra is elő tudod fizetni. Az ára mindössze 23 Euró/hó. 

Tilelook PRO banner
 

A látványtervek segítségedre lehetnek a választásban,de azért ne feljtsd el, hogy a valóság azért egy kicsit mindíg más mint a kép.

Általában sokkal szebb!


4 comments for “Ingyenes látványtervező programok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .