Filmes fürdőszobák, fürdőszobák a filmeken


Bevallom, filmrajongó vagyok! Imádom a filmeket!

Számomra a legtökéletesebb kikapcsolódás ha megnézhetek egy jó filmet. Amikor a lakberendező suliba jártam, a tanárunk azt mondta, hogy kiváló inspiráció lehet a mediterrán stílusú otthonokhoz, ha aktuális mexikói szappanoperákat nézzünk, persze nem a sztori ha nem a berendezés miatt. És tényleg!

Azóta is, nem egy film van ahol felejthetetlen belső tereket láttam, habár nem mindig a legjobb filmekben.

Na de mi a helyzet a fürdőszobákkal? Lássuk be, a legtöbb filmben nem túl sok szerep jut nekik. Vagy az erotika helyszíne, vagy feszült, sikítós, ki bukkan ki a gőzből, szituációk tere a fürdőszoba.

Most összegyűjtöttem nektek néhány filmes fürdőszobát.

Az első a „Rabulejtő szerelem” ami egy könnyű vígjáték, de nem a legjobbak közül való. Viszont egy jelentős része a fürdőszobában játszódik, ahol a feleség (Meg Ryan), a wc-hez kötözi a férjét, ugyanis azt szeretné, ha az ismét beleszeretne.

Hogy ehhez nem a legjobb módszert választotta? Nem tudom, nézd meg a filmet!

A fürdőszoba egyébként kifejezetten ronda. Szerintem. 🙂

A következő, az ikonikus „Végzetes vonzerő” című film. Ebben, Mihael Douglast hálózza be egy szőke szexi pszichopata (Glenn Close). Itt, a véres, kultikus végkifejlet helyszíne a drámai, hófehér fürdőszoba, természetesen egy oroszlánlábas káddal. A film egyébként nagyon jó!

Csak egy előzetest találtam róla.


Akkor legyen egy könnyedebb téma. A következő film, egy méltán klasszikussá vált szerelmi történet, a „Micsoda nő”.  Szerintem nincs mit ragozni tovább, imádjuk a fürdőszoba jeleneteket, és ebben a filmben több is van belőle, jobbnál jobbak. A luxusszálloda luxusfürdőszobája pedig pont olyan, amilyennek lennie kell.

Még egy romantikus klasszikus, amit nem hagyhatok ki.  Habár a fürdőszoba nem nagy szám, tucatnyi ilyet látni amerikai filmekben, de a jelenet, szóval arra mindenki emlékszik. Van aki George Clooney, van aki Jennifer Lopez, van aki a pisztoly miatt 🙂 . A film pedig az 1998-as „Mint a kámfor”.

Aktuálisabb témák következnek, és egy kicsit bekukkantunk a sorozatokba. Mégpedig, nem lehet nem észrevenni, hogy a vámpírok gombamód szaporodtak el a filmes kínálatban. Akkor jöjjenek a vámpír fürdőszobák.

Kezdetnek a „True Blood” egyik fürdője, mégpedig a Bill-é, benne a figyelemre méltó Eric-kel. 🙂

Ez a fürdő olyan amit elvárunk egy öreg vámpírtól. Színpadias, fényűző, és kicsit kopott. Mindenesetre látványos.

A következő vámpíros fürdő a „Vámpírnapolók” című sorozatból, Damon (Ian Somerhalder) fürdője. Ez egyébként egy nagyon szép fürdőszoba. Modern és stílusos, részletgazdag. És láthatjuk is jó sokszor a sorozatban, ugyanis kedvelt téma, ahogy Damon zuhanyzik, vagy fürdik. Nőtársaim nevében mondhatom, nem nagyon bánjuk, hiszen örömmel nézünk ilyen impozáns fürdőszobákat, ugyebár! 🙂


Végül, megkerülhetetlen a témában a „Twilight ” saga. Itt két esetben találkozhatsz fürdőszobás jelenettel, az egyik a nászúton a „nyaralóban”. Ez egy nagyon modern és szép fürdő. A másik, a  minimalista Cullen ház, kórházat idéző, modern minimalista fürdője.

Most a szebbiket mutatom.

Így hirtelen ennyit a filmes fürdőkről!

Ha a kedvenc filmedben van jó kis fürdőszoba, írd meg nekem bátran!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .