Lehetőségek- Esettanulmány, variációk egy témára.


Amikor hozzám kerülnek az eberek az üzletben, tehát csempét vennének, akkor már tulajdonképpen minden eldőlt.

Miért?

Mert ki van alakítva a kád zuhanykabin helye, illetve ami a legnehezebben változtatható a wc helye. Ilyenkor én már tényleg „csak” burkolattervező lehetek, a lakberendezés részéről már lecsúsztam.

Ez azért lehet gond, mert temérdek fürdőszoba alaprajzot láttam már, de nagyon kevés az, amire ha ránéztem az jutott eszembe, hogy „ez jó”! Egy jól átgondolt, jól méretezett praktikus és kényelmes fürdő, ahol mindennek van helye, és minden jó helyen van.

A legalapvetőbb probléma egyébként magával a helyiség méretével, az ablak, ajtó elhelyezésével van. Hiszen a tervezőknek ritkán van arra energiájuk, hogy aprólékosan átbeszéljék az építkezőkkel, hogy akkor mit is akarnak a fürdőben, és mi mekkora legyen. ez nem(csak) az ő hibájuk, ez igazándiból a lakberendező dolga lenne.

Sajnos ma még mindig elég kevesen kérik lakberendező segítségét, pedig nagyon kellene. Egy jó szakember mindig nagyon sokat tud hozzátenni egy jól használható otthonhoz. Az egyik leggyakoribb kifogás, hogy ez sokba kerül, pedig egy rosszul használható lakás, ami nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a ráköltött sok pénz ellenére, na az került sokba.

Kicsit elkalandoztam, bocs!

Szóval jönnek az ügyfeleim, hozzák az alaprajzokat, és én megtervezem a burkolatot, pedig az esetek többségében jobbat is ki lehetne hozni a fürdő elrendezéséből.

Most erre mutatok egy példát. Itt az eredeti alaprajz, méretezve. Ez az elrendezés adott volt ehhez terveztem meg a burkolatot.

eredetiLáthatod, egy L alakú fürdőszoba, az egyik sarokban egy 150×150-es sarokkád, szebben vele, egy épített zuhany, egy mosdószekrény, és egy wc.

Mi ezzel a gond?

Az, hogy a wc-től, nehezen lehet odaférni a kádhoz, például kinyitni a csapot, illetve a kád takarításához egészen biztosan bele kell mászni, mert nem lehet kívülről elérni. Ez egyébként a sarokkádak egyik hátránya.

Én mást terveztem volna, most erre jöjjön néhány variáció.

Itt az első változat:

valtozat1Ez annyiban biztosan jobb, hogy a wc elkerült a védettebb sarokba,tehát, nem azt látod rögtön, amikor belépsz a fürdőszobába. A sarokkádas probléma is megoldódott részben, hiszen a mosdó mellett elég a hely hogy odaférj a csaphoz, de a kád másik oldala így is nehezen megközelíthető. Ja, és így csak egy 140×140-es kád fér el, ha nem akarunk lemondani a kényelmes, 90×90-es zuhanykabinról. Márpedig, nem akarunk.

A második változat:

valtozat2Ebben a változatban a wc ugyan megint kicsit szem előtt van, de, cserébe kaptunk egy hatalmas méretű extra kényelmes zuhanyzót. A többi dolog ugyan akkora mint az előző terven, így a kád mind a két oldalról jól megközelíthető, és még a mosdószekrény méretét is lehetne növelni, vagy egy épített pultot betenni helyette.

A harmadik variáció:

valtozat3Itt csak annyi történt, hogy a kád ás a mosdó helyet cserélt. A kád így a wc oldaláról nem olyan jól megközelíthető , de a másik oldalon igen. Ide is férne nagyobb mosdó is, és megmaradt a hatalmas zuhanykabin.

Mind a 3 változatban azokat a berendezési tárgyakat használtam, amiket az ügyfeleim szerettek volna. Ha változtatunk ezeken akkor természetesen sokkal több a lehetőség . Ha az ajtót is áthelyezhetnénk, akkor meg főleg megnőne a lehetőségeink száma.

Remélem érthető miért érdemes mihamarabb szakemberhez fordulni.

Például hozzám!

A részleteket megnézheted ITT

Az építkezéshez, felújításhoz sok sikert, kitartást kívánok, mert szakértő segítséged már van!

 

 

 

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .