Mi a fenét csinál egy fürdőszobatervező?


Már régóta fogalmazódik bennem ez a cikk, de mindig halogatom. Nehéz nekem indulatok nélkül írni a témáról, ezért most egy kicsit nyers leszek.

Az imént olvastam az egyik lakberendezős oldalon egy olvasói kérdést, ami nagyjából így szólt.

Tetszik az ilyen csempe, meg a kavics dekor, szeretnék a fürdőszobába ezt meg ezt, csak nem tudom, hogy fér el, meg melyik színt válasszam, és hogy legyen az egész felrakva?

Na ha nem tudsz semmit, akkor fogadj egy tervezőt, aki megtervezi neked! Ja, hogy az ilyen oldalakon a szakértő ingyen válaszol? Az jó, de nem látta a fürdőszobádat, és nem tudja, mit akarsz.

selma1.2

Egy szakértő tudása az pénzbe kerül.

Ja, hogy te is ki tudod találni? Persze én is le tudom vágni a hajamat, nem nagy ügy, de mégis mennyire más, amikor egy fodrász csinálja!

Énekelni is tud mindenki, mégis az énekeseket hallgatod inkább te is. Azt, aki sokáig gyakorol, tanul, képzi, fejleszti magát.

A lakberendező is pont ilyen. Iskolába járt, és azóta is képzi magát az aktuális trendekből, a technikai újdonságokból, hogy egy fürdőszobából kihozza azt, amit ki lehet.

Egy fürdőszoba megtervezése nagyon munkaigényes dolog, és időigényes is. Főleg ha számítógépes látványterv is készül hozzá, ami segít neked, a laikusnak elképzelni, milyen lesz a fürdőszobád, ha kész lesz.

A programot meg kell venni, a profi programok nincsenek ingyen. Meg kell tanulni használni, ami sok óra gyakorlás, sok anyázás, és még több tanulás. Ingyen szeretnéd? Hát a komoly terv, a szaktudás az pénzbe kerül!

Bizony, fizetni kell érte!

Persze nem kötelező! Csinálhatod te, is.

Lesz olyan mintha egy szakember csinálta volna? Biztos, hogy NEM!

Az egyik kolléganőm szokta mondani, hogy egy laikus azt csinálja, mit tud, egy szakember pedig azt, amit kell!

Ha komolyan gondolod, és a maximumot szeretnéd a pénzedért, tudod, hol találsz!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .