Elkészült egy ház


Mindenképpen szeretném megmutatni nektek ezt a házat.  Burkolat szempontból, azt szoktam mondani: nagyon rendben van!
(a képeket a bejegyzés végén a galériában is megnézheted)
Ez számomra azt jelenti, hogy egymáshoz jól passzoló, stílusösszhangban lévő burkolatok lettek felhasználva. Ez ennél a háznál még egy nagyon magas minőségi kategóriával is párosul.

A végeredmény: letisztult egyszerű, nagyméretű lapok, magas minőségű burkolatok. Manapság divat mindent egy stílussal felcímkézni, bekategorizálni. Ezt én nem nagyon szeretem, de ha muszáj  lenne, akkor ezt a „barátságos minimál „ stílusba sorolnám.

Mindez a tulajdonos érdeme. Csilla biztos stílusérzékkel magabiztosan válogatta össze a burkolatokat, határozott elképzeléssel.

Azért az hozzá tartozik, hogy a szülők tavaly építkeztek, és a legtöbb oda választott burkolat került ebbe a házba is. A színeken és a méreteken azért változtattunk.

Minden szónál többet mond egy kép, ezért nézzétek meg a képeket.

wc kézmosóval

A fenti képen a bejárattal szemben, a vendég wc. Falba épített tartály, Valadares mosdó, Teka Vita csaptelep, csempe: Atlas Concorde Plenitude, Canvas Natural, és White Oirchid színben. A falicsempe mérete: 30,5×91,5! A helyiség 90 cm széles, 150 cm hosszú. A padlólap 30,5×30,5 cm. Ezt külön kiemelném azoknak akik az hangoztatják, hogy nem való a nagy csempe a kis fürdőszobákba, illetve, hogy a kis helyeken nem néz ki jól a diagonál. Mint a mellékelt ábra mutatja, a nagy csempe gyönyörűen mutat, és a diagonál is, ha szépen van lerakva. Szimmetrikusan, mindkét oldalon egyenlő vágásokkal.

Kis fürdőszoba az ajtóból

A házban 2 fürdőszoba van, az egyikben kád és zuhanyzó, a másikban, csak zuhanyzó van. Mind a kettőben dupla mosdó. Sajnos a fotók készültekor még nem voltak kész a zuhanykabinok, és a fürdőszoba szekrények. Mind a kettő egyedileg, méretre készül.

A fenti képen a kisebbik zuhanyzós fürdő látható, amiben egy wc is helyet kapott. Figyelemre méltó a kis parapet fal, ami eltakarja az ajtóból a wc látványát. A csempe itt is Atlas Concorde Plenitud, csak a Morning Sky fantázianevű, nagyon szép kék színben. A padló világos színű.

wc a parapetfal mögött

Ezen a képen jól látszik, hogy az épített dolgoknak a méretét, a parapetfalét, és a falba épített tartály elfalazását a csempe méretéhez igazították. Így gyönyörűen futnak a fugák mindenhol. Ami még nekem feltűnik, az, hogy az éleken milyen szépen össze vannak csiszolva a lapok, sehol nincsenek élvédők. A burkoló ezeknek a lapoknak az éleit 45 fokban lecsiszolta, úgy illesztette őket egymáshoz. Ez a legigényesebb megoldás a szép élkialakításokra. Gondolj bele, ezek a lapok 11,5 mm vastagok, nagyon csúnya lett volna bármilyen élvédő.

A kis fürdőszoba dísze a zuhanyzóban a mozaikcsík

A zuhanyzóba sajnos még nem készült el a zuhanykabin. A fürdőszoba egyetlen dísze a mozaikcsík, ami a zuhanykabinban fut végig. Itt is Teka Vita csapok vannak, mint mindenhol a házban.

A zuhanyzók mindenhol zuhanytálca és küszöb nélküliek, padlóba épített folyókákkal. Ez a legkorszerűbb, és legigényesebb zuhanyzó kialakítás.

A nagy fürdőszoba

A nagy fürdőszoba burkolata a vendég vécével megegyező, Plenitude Canvas Natural, és White Orchid színű burkolatot kapott. Az ajtóval szemközti fal, és a kád oldala, a padló barna színű. A fal, mindenhol máshol fehér színű.  A kád Ravak Classic. a kád szélén a padka Csilla kérésére lett ilyen széles, hogy jól lehessen rá pakolni. Itt is szép összecsiszolt éleket láthatsz.

A nagy fürdő zuhanyzója

A fenti képen látható a kád melletti zuhanyzó ahova még nem készült el a speciális zuhanykabin. Jól látható a padlóban a folyóka, ebből még hiányzik a rács. A zuhanyzóz itt is színazonos mozaikcsík díszíti.

A konyha és a nappali

A konyha és a nappali egy légtérben vannak, mégis karakteresen eltérő burkolatot kaptak. A nappali egy nagyon szép famintás burkolatot (Paradyz Noce Naturale By My Way 14,8×89,8), míg a konyha-étkező egy teljesen sima fehér padlót kapott (Artecasa  Urano 30×60).

Fehér konyha

Konyha-étkező kertkapcsolattal

A konyha -étkező burkolata kifut a teraszra is ami egy tolóajtóval kapcsolódik a házhoz. Ettől úgy tűnik az étkező folytatódik a teraszon.

Ilyen az amikor összejön egy jó megrendelő, akinek határozott elképzelései vannak, és elkötelezett híve a minőségnek, és egy kiváló burkoló, és egy szakember aki tanácsaival segít a megvalósításban.

Csilla azt mondja minden nagyon tetszik neki, alig várja hogy beköltözhessen. Semmit nem csinálna másképp.

Remélem nektek is tetszik!

 

 

 

 


4 comments for “Elkészült egy ház

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .