Fürdőszoba felújítás- ahogy én csináltam


A fürdőszobám története.

Igen, akasztják, akasztották a hóhért. Fürdőszoba felújításba kezdtem.

Elköltöztem, és ehhez egy kisházat kellet átalakítanom, a saját igényeimre szabnom. Ez egy hosszú és bonyolult történet, aminek a részleteit a lakberendezős blogomon teszem közkincsé, remélem rövidesen.

Na de nézzük a fürdőszobát.

Először is, a kisház soha nem lett tulajdonképpen befejezve,mielőtt eldöntöttem, hogy ideköltözöm, és jó régen csak lomtárnak volt használva,ez a fürdőszobán is látszott. A fürdőn volt 2 ajtó, de belül, egy szerintem nem túl jól elrendezett tér volt.

fürdőszoba felújítás eredeti állapot

Eredeti állapot, fürdőszoba felújítás

 

Fürdőszoba átalakítás előtt

Átalakítás előtt, lomtárnak használva

Fürdőszoba átalakítás előtt

Fürdőszoba átalakítás előtt

 

Szóval először ki kellett találnom az elrendezést. Azt tudtam, hogy a 2 ajtót ha csak lehet nem bántanám. Azt is tudtam, hogy nem szeretném ha a fürdőszobában lenne a mosógép és a bojler. Először azt gondoltam felteszem a bojlert a padlásra, aztán a nappali is szóba került, beszekrényezve persze, de aztán jött az ötlet a mini mosókonyha. A mini mosókonyha tulajdonképpen inkább egy beépített szekrény, amiben elfér a mosógép, a szennyes tartó, a felmosóvödör, a bojler, és a tisztítószerek. És persze rendes ajtó maradt rajta, nem szekrényajtó. Így egy kicsit olyan, mint az amerikai filmeken, amikor a kijárat helyett a szekrénybe mennek be a népek egy zavarteljes pillanatban.

fürdőszoba terrvrajz

Tervezett állapot

A fürdőben tudtam, hogy fali vécét szeretnék, és jó nagy zuhanykabint folyókával, meg viszonylag normális méretű nagy ablakot, amin ki lehet látni, és el is érem, anélkül hogy kisszékre kéne állnom. (alacsony vagyok ugyanis…. de jóból kicsit adnak – ezt szoktam mondani  🙂

A mosdóról is volt már elképzelésem, azt gondoltam, hogy lányszobám régi fésülködő szekrényét szeretném mosdószekrénnyé előléptetni, de nem nagyon volt róla fogalmam hogy hogyan. Gondoltam megoldom, és megoldottam, de ezt egy külön történet lesz 🙂

Miután megvolt az elképzelés jött a bontás. Erről posztoltam már néhány képet régebben a facebook oldalon. A bontás volt egyébként ami a legjobban megviselt a felújítás folyamán. Pedig ugye ez nekem nem olyan szokatlan dolog, mégis lerombolni valamit ami már megvan, valami olyannak az érdekében ami még csak egy kósza gondolat, nem egyszerű.

Elkezdődött a bontás

Elkezdődött a bontás

Bontás után

Bontás után

 

Sokat kellett mondogatnom magamnak, hogy  kész lesz, és jó lesz, meg szép lesz, olyan lesz amilyenre vágyom. Építés előtt rombolni kell, nincs mese!

Szóval elbontottunk egy falat, ami a régi zuhanyzó mellet volt, kiszedtük a régi zuhanytálcát, és jöttek a vizesek. Mindent elmondtam, hova kerüljön, ők meg megcsinálták. Persze nem sikerült mindent oda tenni ahova mondtam, de ez csak később derült ki. Ők is bontottak, nem keveset. Miután elmentek a majdani fürdőszoba úgy nézett ki mint amit bombatámadás ért, de én már ürültem, hiszem elkezdhettünk építeni.

A vízszerelés falon belüli része kész

A vízszerelés falon belüli része kész

Az egész házban nagyon sok munkát én magam csináltam, meg persze segített a család is, sokat a nagyfiam, és az apukám, öcsém, amiért nagyon hálás vagyok nekik. Gletteltem, vakoltam, festettem, kivágtam a nagy flexel az új ablak helyét 🙂 (az egy nagy kaland volt, nem feltétlen vágyom ismétlésre) csavaroztam, fűrészeltem, szóval csináltam én mindet amit kell.

A régi csempét meghagytam a padlón, ennek több oka is volt, egyrészt annyira belefáradtam a bontásba, hogy egyszerűen nem volt már hozzá erőm. A régi járólap pedig tökéletesen állt, nem mozgott repedezett egyáltalán, így aztán maradt, erre burkolta rá a burkoló az újat.

Kellett csinálnunk egy L –alakú falat, ami leválasztotta a mini mosókonyhát a fürdőből. A falat alu profilra gipszkartonból csináltuk. A fal külső fala lett a zuhanyzó egyik fala, amibe szerettem volna egy kis falfülkét ahova le lehet tenni a tusfürdőt meg a sampont.

A csempeválasztáson egy kicsit sem gondolkodtam, (na jó egy icuri picurit talán mégis. )

Tudtam, hogy fehér metró csempét szeretnék, azt is tudtam, hogy nem akarok mindent lecsempézni, de a padlón hezitáltam egy kicsit. A fehér csempe választásomat a fiaim nem fogadták kitörő lelkesedéssel, de leszereltem őket, ebbe nem engedtem beleszólást. A fehér csempe nekik snassz, és tudom hogy nagyon sokan gondolják még mindig így, hiába óriási divat a fehér csempe. Én nagyon szeretem a fehér csempét, az előző fürdőszobámban is fehér csempe volt, az 20 éve készült. Az 15×20-as méret volt, fehér-kék pepita padlóval. A fehér csempe most is tetszik, időtálló klasszikus.

Az egész házba járólapot tetettem le, ennek is több oka van. Egyrészt nagyon nagyon tetszik ez a famintás járólap, már régóta, szerintem egyébként ma is ez a legszebb famintás lap a piacon. (Marazzi Trewerkhome 15×120)

A lap gyönyörű, sikerült belőle másodosztályt szerezni agy az ára is jó volt, és nem akartam ezzel többet foglalkozni. ( A másodosztályú lapokról írtam már korábban ITT ) A famintás járólapnak az az óriási előnye a lamináltal, meg a parkettával szemben, hogy ha egyszer kész van, soha többet nem kell aggódni miatta, törődni vele. Kész és szép, és 20 év múlva ugyan ilyen lesz anélkül, hogy kopna, vagy újra kéne lakkozni. Szóval a kisház az kicsi, és mindenhova ugyan azt a padlót gondoltam. Így is lett, végül is a fürdőben is .

Egy pillanatra eljátszottam a gondolattal, hogy cementlap hatású járólapot válasszak a fürdőbe. Ha a mellett döntöttem volna, akkor ezt választom: … Úgy gondoltam, egységesebb lesz a kép ha a fahatású járólap mellett maradok.

Egyenlőre a csempeválasztást nem bántam meg, imádom!

Holnap folytatom a burkolás részleteivel.

A fürdőszoba 90 %-os készültségben, most így néz ki:

furdoszoba8

 

20161118_150221

 

furdoszoba7

 

furdoszoba2

 

furdoszoba3

Ha kérdésetek van írjatok nekem emailt az info@lakinta.hu email címre.  Ha szeretnéd hogy neked is tervezzek fürdőszobát a figyelmedbe ajánlom a fürdőszoba tervezési szolgáltatásomat ITT.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .