Sarokkád vagy simakád?

Amikor elmész kádat venni akkor már azért van némi tapasztalatod ez ügyben. Hiszen ültél már kádban. Gondold át, hogy érezted magad.

– Nem fértél el benne, vagy talán túl nagy volt ?

– Nem is szeretsz fürdeni, csaka gyereknek kell a kád?

– Imádsz fürdeni, sokszor a pároddal kettesben?

Ha ezeket a kérdéseket megválaszolod, már közelebb vagy a megoldáshoz.

neo

Egy nagyon jó formájú sarokkád: Riho Neo

Ha az eddigi kádad túl keskeny volt akkor feltétlenül mérd meg, hogy mekkora is pontosan az a méret, aminél mindenképpen nagyobbat kell venned. Ne bízz a szemmértékben, a csili-vili szalonban sokkal nagyobbnak látod azt a kádat, ami az otthoni fürdőszobádban egészen kicsi lesz. Mérd meg, az a biztos.

A belméretet is érdemes megmérni, hiszen vannak kádak amiknek egészen széles padkája van. Hiába kecsegtető a külméret, ha nem férsz el benne.

Azt is tudnod kell, hogy mi az ami elfér a fürdőszobádban. Tudom, szinte mindenki azt gondolja, hogy az ő fürdőszobája kicsi. De egy fürdőszobában nem kell táncolni, csak fürödni kell meg mosdani. Ha van annyi hely hogy befér amit szeretnél, meg még te is elférsz akkor a fürdőszoba mérete teljesen elegendő.

Láttam már olyan 2 méterszer 2 méteres fürdőszobát aminek a nagy részét elfoglalta egy 150x 150-es sarokkád. Volt még benne egy épített mosdópult,és egy szennyes tartó. A tulajok imádják. Nagy családi fürdéseket rendeznek a gyerekekkel együtt. Kiszállni egyenként kell, de semmi gond.

Ha te is szeretsz pancsolni, esetleg, nem egyedül, akkor a sarokkád jó döntés lehet. Sarokkádakból alapvetően kétféle van:

Szimmetrikus, és aszimmetrikus.

rosa

Az egyik elgkényelmesebb, legtágasabb aszimmetrikus sarokkád: Ravak Rosa1

Mind a kétféléből létezik többféle méret. Szimmetrikus kádakból leginkább a 150×150-es vgy a 140×140-es méretet ajánlom. Ezeknél is számtalan forma közül választhatsz.

Az óriási választék miatt nincs arra lehetőség hogy minden formát élőben megnézz. El kell fogadnod, hogy a választék nagy részét csak katalógusban, vagy az internet oldalain láthatod. Számtalan katalógusból történő rendelés áll már mögöttem, és még soha nem jártam úgy hogy a vásárló ne kérte volna amit megrendelt. Ennek több oka is van.

Először is szerencsém volt! – ez nem igaz, ekkora szerencse nincs.

Az ok, az információ. Az, hogy minden esetben beszereztem minden rendelkezésre álló információt az adott termékről.Hála az internetnek ez ma már egyáltalán nem okoz gondot. A legtöbb gyártó honlapjáról letölthetőek a műszaki információkat tartalmazó beépítési útmutatók, tájékozódhatsz a garanciáról, és annak feltételeiről. Erre nem csak lehet, de kell is időt szánni. Például, a legtöbb akril kád elveszíti a garanciáját, ha a beépítés során rácsempéznek a szélére. Erről tájékozódnod kell, mert a burkolótól nem várható él, hogy tisztában legyen ezzel, viszont fel kell rá hívni a figyelmét.

Sajnos itt  meg kell említenem az építkezős, kertészkedős multik áldatlan tevékenységét a témában. Mindenkit lebeszélek a kitudja honnan beszerzett kitudja milyen gyártmányú meglehetősen olcsó kádakról és zuhanykabinokról. Csak olyan gyártó termékét érdemes vásárolni, aki elérhető lesz évek múlva is.

Szóval sarokkád. Az aszimmetrikus sarokkádak nagyon népszerűek az utóbbi néhány évben, nem véletlenül. Kisebb helyet foglalnak, mint a szimmetrikus társaik, és mégiscsak sokkal nagyobbak mint a hagyományos, normál kádak. Ma már ezekből is óriási választék áll rendelkezésedre. Vannak olyanok is amelyeket az egészen pici, /arra már én is azt mondom, hogy kicsi /panelfürdőszobákba is be lehet tenni.

avocado

Az avocado rendszer kényelmes, és helytakarékos, panelfürdőszobába lett kitalálva

Ha a hagyományos formát részesíted előnyben akkor sem egyszerű választani, hiszen számtalan méretben és belső kialakításban vásárolhatóak ezek a kádak is. Léteznek teljesen szögletes medence szerű, vagy ergonómiailag tervezett, kényelmes könyöklős belsejű változatok is. Vannak hatalmas, kétszemélyes, kismedence szerű formák is.

Vannak gyártók akik fejtámlákat, kapaszkodókat is kínálnak a kádjaikhoz.

Holnap a kádak anyagával fogok foglalkozni.

Ha kérdésed van, ne fogd vissza magad.

kád

Letisztult minimál design hagyományos formában: Riho Lusso

Kérdezz!

7 comments for “Sarokkád vagy simakád?

 1. Gy. Zsuzsa
  2012. október 2. kedd at 16:00

  Nagyon hasznosak az írások!
  Ugyan régi ez a poszt, de a téma mindig aktuális: nem olvastam (vagy csak elkerülte a figyelmemet) a zuhanyzós fürdőkádakról. Lehetne egy poszt erről is?

  • Takács Katinka
   2012. október 9. kedd at 04:05

   Kedves Zsuzsa!

   A hidromasszázs kádakról írtam régebben, ezt ajánlanám figyelmedbe.
   http://lakinta.hu/furdoszoba/bugyborekolos-kadak
   Illetve kis pontosítást kérnék! Azokra a kádakra vagy kíváncsi ahol zuhanyozni is lehet, vagy az egybeépített, úgynevezett kádas kabinokra?
   Ha a kádban akarsz zuhanyozni, mert nincs lehetőség zuhanykabin elhelyezésére, akkor a kádparavánok nyújthatnak védelmet a csapódó víz ellen, de lehet teljesen zárttá is tenni ezeket, leginkább a hagyományos szögletes formájú kádaknál.
   Az egybeépített kádas kabinokról hasonló a véleményem mint a hidromasszázs kádakról. Nevenincs multikban kapható, viszonylag olcsó terméket nem szabad venni.
   Csak megbízható szervizháttérrel rendelkező gyártó termékét szabad választani.
   Ha pontosítasz mire vagy kíváncsi szívesen kifejtem.
   További szép napot!
   Takács Katinka

 2. Remenyik Dóra
  2017. május 1. hétfő at 14:19

  Kedved Katinka?
  Kialakult, mit szeretnék, de nem találok.
  Négyszögletes, 90×90 cm-es, mély zuhanytálcát, ülőke nélkül.
  Legminibb kádnak is nevezhetnék.
  Kapható-e ilyen?
  Köszönöm
  Dóra

  • Takács Katinka
   2017. május 2. kedd at 06:51

   Kedves Dóra!
   A Kolpa-san gyárt 90×90-es mély tálcát, ülőkés változatban .Horon -névre hallgat.
   Ülőke nélkülit nem tudok most ajánlani, sajnos!
   Remélem tudtam segíteni!

 3. Szofia Szalontai
  2018. február 13. kedd at 09:17

  Kedves Katinka! Mostanában szeretnék új fürdőkádat venni. Pontosabban ezt néztük ki a férjemmel: https://szerelvenybolt.hu/szaniter/furdokadak/akril-kad/aszimmetrikus-furdokadak/kolo-clarissa-aszimmetrikus-furdokad-170x105cm-jobbos-4913 Te mit gondolsz? Egy kis lakásba költöztünk a napokban, most vettük. A fürdőszoba 2mx1,5mes és a mostani kád már nagyon csúnya.

  • Veress Katinka
   2018. február 13. kedd at 22:21

   Kedves Szofia!

   A kád szép és jó! Ha kimértétek, úgy vélitek elfér és mellette mindaz amit még szeretnétek, akkor bátran vegyétek meg.
   Sok sikert!

   • Szofia Szalontai
    2018. február 21. szerda at 13:47

    Kedves Katinka! Köszönöm szépen, megvettük. Nagyon boldog vagyok!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.